Διαστημόπλοιο ο παράξενος αστεροειδής που επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα;

Ο πρώτος αστεροειδής με σχήμα πούρου που επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα πρόσφατα, πιθανόν να είναι καμουφλαρισμένο διαστημόπλοιο, σύμφωνα με μια μερίδα επιστημόνων.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής σε σχήμα.. αγγουριού επισκέφτηκε το ηλιακό μας σύστημα (εικόνα)

Οι αστρονόμοι που τον παρακολούθησαν με το «Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο» (VLT) του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή, ανακάλυψαν ότι το σχήμα του είναι πολύ μακρύ και πεπλατυσμένο, μοιάζοντας με μακρύ διαστημόπλοιο.

Μάλιστα το πρόγραμμα αναζήτησης εξωγήινης ζωής Breakthrough Listen

ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ένα μεγάλο τηλεσκόπιο του Γκριν Μπανκ στη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ, για να ελέγξει αν υπάρχουν ενδείξεις εξωγήινης τεχνολογίας, ξεκινώντας την παρατήρηση του «επισκέπτη» την Τετάρτη.

Το μυστηριώδες αντικείμενο, που ονομάστηκε Οουμουαμούα, εντοπίστηκε αρχικά από αστρονόμους από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης τον Οκτώβρη. Οι επιστήμονες αρχικά υπολόγισαν ότι ήταν ένας αστεροειδής, αλλά διάφορα παράξενα χαρακτηριστικά του οδήγησαν τους επιστήμονες να αναρωτηθούν αν πρόκειται για καμουφλαρισμένο διαστημόπλοιο.

Για παράδειγμα κάποιοι ερευνητές, σύμφωνα με την Independent, πιστεύουν πως το συγκεκριμένο σχήμα θα μπορούσε να ήταν βοηθητικό για μακρινά διαγαλαξιακά ταξίδια, καθώς μειώνει την πιθανότητα να έχει φθορές από διαστρική σκόνη καθώς ταξιδεύει στο σύμπαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα