Διαψεύδει η Μόσχα τα σενάρια συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο (video)

Τα σενάρια για δήθεν συνεννόηση Ρωσίας και Τουρκίας για την έκδοση των τουρκικών NAVTEX, και τη συνεργασία των δύο χωρών στην ανατολική Μεσόγειο διαψεύδουν διπλωματικές πηγές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Open, οι ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι η Μόσχα «τώρα, όπως και πάντα, σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες, ενημέρωσε τον συντονιστή των NAVTEX στη Μεσόγειο που είναι το ειδικό γραφείο του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας, το οποίο ενημέρωσε με τη σειρά του τις υπόλοιπες χώρες». Γεγονός που επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της

Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος.

Οι Τούρκοι απλά είδαν την ειδοποίηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα διεξαχθεί η διακλαδική ναυτική άσκηση «Ωκεάνια Ασπίδα 2020» και άρπαξαν την ευκαιρία για να κάνουν την προπαγάνδα τους, αναφέρουν οι ίδιες διπλωματικές πηγές. 

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός στόλος θα βρίσκεται κατά το διάστημα 8 έως 22 και 17 έως 25 Σεπτεμβρίου δυτικά και ανατολικά της Κύπρου, όπως έχει ξανασυμβεί.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Προκλητικοί οι ισχυρισμοί για «πλάτες» στην Τουρκία

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται σε ρωσική στήριξη.

«Τέτοιους συλλογισμούς δεν μπορώ να τους χαρακτηρίσω, παρά μόνο ως προκλητικούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με ανάρτηση στο Twitter, η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου.

«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία. Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας στο tweet.

Keywords
Τυχαία Θέματα