Διαδηλωτές ξυλοκόπησαν on air δημοσιογράφο στην Καταλονία

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας καταλανός δημοσιογράφος, που κάλυπτε τις διαμαρτυρίες Καταλανών έξω από το χώρο που επρόκειτο να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της ισπανικής κυβέρνησης.

Ο Σάκε Μινούεσα, του δικτύου Intereconomia, αρχικά δέχθηκε λεκτικούς προπηλακισμούς από διαδηλωτές, οι οποίοι τον κάλεσα να αποχωρήσει από το σημείο την ώρα που βρισκόταν on air.

Αφού ο δημοσιογράφος παρέμεινε στο σημείο, ένας πιο… θερμόαιμος διαδηλωτής

τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Ο Μινουέσα άρχισε να αιμορραγεί στη μύτη και χρειάστηκε τη βοήθεια περαστικών, έτσι ώστε να συνέλθει και να συνεχίσει να μεταδίδει.

Σε διάλογο που είχε με διαδηλωτές, τους είπε ότι «θέλουμε μόνο να ενημερώσουμε», ενώ εκείνοι του απάντησαν ότι «έρχεστε μόνο και μόνο για να προκαλέσετε».

Το περιστατικό καταδίκασε άμεσα η Ένωση Καταλανών δημοσιογράφων, ενώ ο επικεφαλής του δεξιού Λαϊκού Κόμματος, Πάμπλο Κασάδο, έσπευσε να το εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Στην ανάρτησή του, η οποία συνοδευόταν από το βίντεο του προπηλακισμού του δημοσιογράφου, έγραψε ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα το διάλογο με τους Καταλανούς.

¿Esta era la revolución de las sonrisas? Ya vemos que la instigación de Torra para que los CDR aprieten acaba en puñetazos a periodistas. Hay que ilegalizar esta kale borroka independentista, y romper el diálogo vergonzante con quien les jalea. Mi solidaridad con @cakealatake. pic.twitter.com/rOUsmmur6W

— Pablo Casado Blanco (@pablocasado_) 21 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα