Δένδιας: Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και με συμμάχους θα προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα

«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τις συναντήσεις μου με τον κ. Κατρούγκαλο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Λοβέρδο από πλευράς

Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών. «Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συνομιλητές μου και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας», ανέφερε.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συνομιλητές μου και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 26, 2020

«Είχα την ευκαιρία επίσης να διαβεβαιώσω ότι με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε ο υπουργός.

Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 26, 2020

«Η πολυμέρεια η αποτελεσματικότερη οδός αντιμετώπισης προκλήσεων»

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών της Συμμαχίας για την Πολυμέρεια, μιας πρωτοβουλίας των ομολόγων του της Γαλλίας και της Γερμανίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Jean-Yves LeDrian) και Χάικο Μάας (Heiko Maas).

Όπως υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την πολυμέρεια ως την αποτελεσματικότερη οδό αντιμετώπισης προκλήσεων, των οποίων η διαχείριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις.

Η σημερινή συνάντηση συμπίπτει και με τα 75 χρόνια από την υπογραφή του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ, παρατηρεί ο υπουργός Εξωτερικών και σημειώνει ότι η κύρια θεματική των συζητήσεων ήταν η ενίσχυση της πoλυμέρειας σε ένα ταχαίως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως η έξαρση της πανδημίας αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη πολυμέρεια, καθώς κατέδειξε τα όρια του υφιστάμενου συστήματος και την ανάγκη όπως αρχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας.

Περαιτέρω σημειώνει πως είναι πρόδηλο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των κρατών στην απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και στα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον.

Παράλληλα, αναφέρει πως είναι απαραίτητη η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η παραπληροφόρηση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο της πανδημίας.

Καταληκτικά, ο κ. Δένδιας επισημαίνει στη δήλωσή του πως τόνισε ότι κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας και του κράτους δικαίου θα πρέπει να παραμείνει ως προτεραιότητα όλων μας.

Η γραπτή μου δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών της Συμμαχίας για την Πολυμέρεια, μιας πρωτοβουλίας των ομολόγων μου της Γαλλίας και της Γερμανίας: https://t.co/1s2aSuayLU pic.twitter.com/ldXPZRzzR8

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 26, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα