Δεν υποχωρούν τα «κίτρινα γιλέκα» – Συνέχισαν τις κινητοποιήσεις σε πόλεις της Γαλλίας

Περίπου 66.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούνΈγιναν οδομαχίες στο Παρίσι με την αστυνομία να εκτοξεύσει δακρυγόνα κατά διαδηλωτών κοντά στα Ηλύσια ΠεδίαΣύμφωνα με το Reuters στο Παρίσι συνελήφθησαν 85 άτομα

Η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων» σε ολόκληρη

τη Γαλλία συνεχίστηκε. Μπορεί να ήταν μικρότερη συγκριτικά με τις άλλες φορές, με το υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει πως 66.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, έναντι 126.000 το περασμένο Σάββατο.

Στο Παρίσι, περίπου 2.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΣ περίπου 69.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στους δρόμους. Ενισχυμένη ήταν η παρουσία στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στην πόλη Σεν Ετιέν.

Αισθητή η αστυνομική παρουσία και στο Παρίσι (περίπου 8.000) όπου όμως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα Σάββατα μεγάλα πολυκαταστήματα, όπως τα Galeries Lafayette ήταν ανοιχτά, λόγω και των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Το βράδυ του Σαββάτου, η λεωφόρος των Ηλυσίων δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Το απόγευμα περιορισμένες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε «κίτρινα γιλέκα» και δυνάμεις της αστυνομίας που εκτόξευσε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με το Reuters στο Παρίσι μέχρι το μεσημέρι το Σαββάτου είχαν συλληφθεί 85 άτομα, αριθμός πολύ μικρότερος από τις 598 προσαγωγές και την κράτηση 475 ανθρώπων που είχαν ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα λίγο μετά τις 14:00 (τοπική ώρα).

Μια 44χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο στη βόρεια Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, και το δυστύχημα φέρεται ότι προκλήθηκε από οδοφράγματα που είχαν στήσει τα «κίτρινα γιλέκα».

Σύμφωνα με το δίκτυο France Info, ένας άνδρας και μια γυναίκα επέβαιναν χθες το απόγευμα σε αυτοκίνητο, το οποίο κατευθυνόταν προς την κοινότητα Σουασόν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο. Ο οδηγός του οχήματος παρατήρησε ότι υπήρχαν οδοφράγματα που είχαν στήσει τα “κίτρινα γιλέκα” και έκανε επί τόπου στροφή που είχε ως αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με άλλο όχημα. Η γυναίκα σκοτώθηκε, ενώ ο οδηγός συνελήφθη και παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Σουασόν.

1ere Marseillaise du jour par quelques centaines de #giletsjaunes entourés par des gendarmes mobiles sur les Champs-Elysées pic.twitter.com/P3xmcIahus

— Aline Leclerc (@aline_leclerc) 15 Δεκεμβρίου 2018

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου RT, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκε ο ανταποκριτής του ο οποίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις.

#giletsjaunes #yellowjackets #pyreneesatlantiques #Pau pic.twitter.com/AM88GdR2ID

— Kami Rice (@KamiTheWriter) 15 Δεκεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα