Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για τις κυβερνητικές παλινωδίες, υπάρχει μόνο «συλλογική ευθύνη»

Μια «ντρίμπλα» προκειμένου να «ξεφορτώσει» τις «πλάτες» συγκεκριμένων υπουργών από τις ευθύνες τους για διάφορες παλινωδίες που έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο, εισάγοντας αυτήν τη φορά την έννοια της «συλλογικής ευθύνης».

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ευθύνη για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης είναι συλλογική», τόνισε ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδώσει ευθύνες σε συγκεκριμένους υπουργούς που προσωπικά «χρεώνονται» λάθη, όπως για παράδειγμα οι μάσκες – «αλεξίπτωτα» στα σχολεία

ή η αδυναμία να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού, κρίνοντας από το αποτέλεσμα της «έκρηξης» στα νέα κρούσματα.

Έτσι, μετά την «καραμέλα» της «ατομικής ευθύνης» – η οποία δείχνει να μην «πιάνει» μέρα με τη μέρα – έρχεται η «συλλογική ευθύνη», προκειμένου ο κ. Μητσοτάκης να επιμερίσει και τις προσωπικές του ευθύνες.

Τέλος, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε υπουργός να μετακυλίει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα», γεγονός που μαρτυρά και τα προβλήματα στη συνοχή της κυβέρνησής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα