Δεν συνεχίζει ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ – Το μήνυμά του στους «πράσινους»

Ο Ρικ Πιτίνο δεν θα συνεχίσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και τη νέα σεζόν, αν και τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν έδειχναν αυτό. Ο αμερικανός τεχνικός αρνήθηκε οριστικά την πρόταση των «πράσινων» για την επόμενη σεζόν και το «τριφύλλι» βγαίνει στην αγορά για να βρουν νέο προπονητή.

Ο 67χρονος

προπονητής έκανε γνωστό ότι προτεραιότητά του είναι να βρει ένα πόστο σε ομάδα στον «μαγικό κόσμο» του NBA, είτε σε προπονητικό επιτελείο, είτε στη διοίκηση μίας ομάδας. Έστειλε και μήνυμα στους «πράσινους».

Να θυμίσουμε ότι ο Ρικ Πιτίνο είχε μιλήσει σε πολύ καλό κλίμα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στα δύο ραντεβού που έκαναν επί αθηναϊκού εδάφους και είχε ανακοινώσει πως θα κάνει γνωστή την τελική του απόφαση την Παρασκευή (21/6), αφού πρώτα συζητήσει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ.

Όπως είπαμε, το κλίμα ήταν κάτι θετικό, το «τριφύλλι» έκανε ό,τι μπορούσε στις διαπραγματεύσεις και τα «μηνύματα» από όλες τις πλευρές έδειχναν πως το deal δεν βρίσκεται μακριά. Η φερόμενη συμφωνία με τον 24χρονο αμερικανό φόργουορντ (2μ.03) Τζέικομπ Γουάιλι έφερε, άλλωστε, τη… σφραγίδα του 67χρονου τεχνικού, αφού είναι παίκτης που αρέσει στον Ρικ Πιτίνο.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό από τον πιο έγκυρο μπασκετικό ρεπόρτερ, τον Άντριαν Βοϊναρόφσκι, ο αμερικανός τεχνικός δεν θα μείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και την νέα σεζόν και θέλει να κυνηγήσει μια θέση στο ΝΒΑ.

Naismith Hall of Fame coach Rick Pitino has turned down an offer to return as president and coach of Panathinaikos, the franchise he led to a Greek League championship this season, Pitino tells ESPN.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 21 Ιουνίου 2019

Pitino wants to return to a full-time pursuit of a job in the NBA — coaching, player personnel or an advisory role, he said. https://t.co/asJVbzyULP

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) 21 Ιουνίου 2019

Στη συνέχεια, ο 67χρονος κόουτς λίγο μετά τα tweets του «Βόι» αποχαιρέτησε τους «πράσινους» και υπογράμμισε πως επιστρέφει στην πατρίδα του για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

«Ο προηγούμενος χρόνος ήταν φανταστικός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες του Παναθηναικού για την τρομερή τους προσπάθεια. Ευχαριστώ το τεχνικό μου επιτελείο για την πίστη και την αφοσίωσή τους. Ευχαριστώ τον παθιασμένο ιδιοκτήτη και τον GM. Τέλος, ευχαριστώ τους φανταστικούς ανθρώπους στην Ελλάδα για μεγάλη τους ευγένεια και την φιλοξενία τους. Μία πραγματικά υπέροχη χώρα που θα έχει για πάντα μία θέση στην καρδιά μου. Θα μου λείψετε όλοι, αλλά επιστρέφω σπίτι ανυπομονώντας για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου», έγραψε ο Πιτίνο στο Twitter.

pic.twitter.com/no6GGxdL0E

— Rick Pitino (@RealPitino) 21 Ιουνίου 2019

Όπως είπαμε, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλείται να στραφεί άμεσα σε άλλες λύσεις, ώστε να προχωρήσει τον σχεδιασμό της σεζόν 2019-2020 με τον νέο προπονητή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα