«Δεν κολλάμε, ούτε μας κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια» – Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πήρε θέση για τα εάν τα κατοικίδια μπορούν να νοσήσουν ή και να μεταδώσουν τον νέο κορονοϊό και έβαλε «φρένο» σ’ αυτά τα σενάρια. «Δεν κολλάμε, ούτε μας κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια», αναφέρει η σχετική θέση.

Βλέπετε, πριν από μερικές ημέρες, όταν ένα σκυλάκι ράτσας Pomeranian βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ, τα κατοικίδια γρήγορα έγιναν μέρος των συζητήσεων για τη νόσο COVID-19.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν

τους φιλόζωους και όσους έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι. Ο κορονοϊός δεν κολλάει από τα ζώα στον άνθρωπο, ούτε από τον άνθρωπο στα ζώα. Πολλά ζωάκια μπορεί να έχουν νοσήσει από ιώσεις που οφείλονται στον κορονοιό, αλλά πρόκειται για εντελώς διαφορετικά στελέχη που δεν μπορούν να προσβάλουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

PLEASE DO NOT FALL INTO THE HYSTERIA OF GETTING RID OF YOUR PETS, THEY CANNOT CONTRACT AND SPREAD CORONA VIRUS. IF THIS IS DONE MANY ANIMALS WILL BE DISPLACED FOR NO REASON!

Please share!

#CoronaVirusSA pic.twitter.com/LU4j76Tjqf

— Nazia Wadee (@NaziaWadee) March 16, 2020

Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει είναι τα ζωάκια να μετατραπούν σε επιφάνεια και να συγκρατήσουν σταγονίδια μετά από ένα φτέρνισμα, όπως θα κρατούσε σταγονίδια ένα γραφείο ή ένα τραπέζι.

Hong Kong dog with coronavirus tests negative after quarantine https://t.co/t2K3J7rFpI via @nypost

— Fenia Yfandi (@Feni_55_Crystal) March 16, 2020


Είναι, όμως, σημαντικό να συμπεριλάβετε τα κατοικίδια ζώα στον προγραμματισμό ετοιμότητας της οικογένειάς σας. Αν αρρωστήσετε και είστε σε καραντίνα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιπλέον τροφή και για κατοικίδιά σας, ώστε να μην χρειαστεί εσείς οι ίδιοι να βγείτε να αγοράσετε.

Και θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στους γείτονές σας για το τι τρώνε, πότε τα βγάζετε βόλτα, ή ποια φάρμακα τυχόν χρειάζονται τα κατοικίδιά σας σε περίπτωση που εσείς νοσηλευτείτε και αδυνατείτε να επιστρέψετε στο σπίτι. Καλό είναι να προετοιμαστείτε και για αυτό το ενδεχόμενο…

At Home With Your Dog Courtesy of Coronavirus? https://t.co/vDQ7wjgQLN #dog #puppy #dogs #cats #cat

dog and cat pet (@dogandcatpet1) March 16, 2020

Πηγή: «Δεν κολλάμε, ούτε μας κολλάνε κορονοϊό τα κατοικίδια» – Τι λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - altsantiri

Keywords
Αναζητήσεις
κατοικιδια
Τυχαία Θέματα