Δεν κάνουν πίσω οι μαθητές και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις – Τι αποφάσισε το Συντονιστικό

Μαθητές από περισσότερα από 180 σχολεία παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας, στην Γκράβα, όπου αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις «τηλε – απουσίες», όπως χαρακτηρίζουν και την τηλε-εκπαίδευση στα σχολεία, τα

οποία τελούν υπό κατάληψη.

Κάλεσαν, μάλιστα, τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθούν.

Επιπλέον, η Συντονιστική θα οργανώσει τηλεδιασκέψεις με άλλες Επιτροπές από την Ελλάδα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 7 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ‪στις 10:00‬ στο μετρό Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».

Τέλος, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 12:00‬ στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις καταλήψεις

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα