Δεν έπεισε η πεντάωρη κατάθεση Ζάκερμπεργκ για το Facebook – Ενώπιον Κογκρέσου ξανά

Πέντε ολόκληρες ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο αμερικάνικο Κογκρέσο για την υπόθεση της Cambridge Analytica για τα λάθη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και για την πολιτική χειραγώγηση.

Mea Culpa και «συγγνώμη»

«Είναι προφανές σήμερα ότι δεν έχουμε κάνει αρκετά για να αποτρέψουμε αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Δεν λάβαμε ένα μεγάλο μέρος των ευθυνών μας και αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος. Ήταν λάθος μου και λυπάμαι»,

είπε, εν μέσω της αναταραχής από το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην εταιρεία Cambridge Analytica.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να κάνουμε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περιορίσουμε αυτές τις λανθασμένες χρήσεις», πρόσθεσε.

Θέλω μόνο μια σωστή ρύθμιση»

Ακόμη, μιλώντας στους γερουσιαστές ο επικεφαλής του Facebook παραδέχτηκε πως η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ρύθμισης του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Νομίζω πως η πραγματική ερώτηση είναι αν θα υπάρξει σωστή ρύθμιση του Διαδικτύου, όχι αν θα ρυθμιστεί τελικά», σημείωσε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής του Facebook προσπάθησε ακόμη να μεταπείσει τους γερουσιαστές από το να αποφασίσουν υπέρ της ρύθμισης για την εταιρεία του.

Ενώπιον Κονγκρέσου για δεύτερη φορά σήμερα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα κληθεί να απαντήσει και σήμερα,Τετάρτη, σε ερωτήσεις των αμερικανών κοινοβουλευτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα