«Δεν είναι αναγκαία η περικοπή συντάξεων», τονίζει ο Τζανακόπουλος (video)

Για τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές προοπτικές μίλησε το πρωί της Πέμπτης, στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και στο περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονιακών νόμων.

Τόνισε ότι αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για να πιαστεί πλεόνασμα 3,5%. «Ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με νομοθετική παρέμβαση κάτι που θα γίνει άμεσα», διαβεβαίωσε ο κ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «η αύξηση

του κατώτατου μισθού θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη ρητορική της ενώ επισήμανε ότι ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει. «Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι το χρεοκοπημένο σύστημα κατέστρεψε τη χώρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί διχασμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στην έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν θα επιβάλλονται μέτρα στη χώρα στη μεταμνημονιακή περίοδο. Τόνισε μάλιστα ότι ο πολιτικός λόγος της κυβέρνησης κινείται στην ανάδειξη των διαχωριστικών γραμμών από το παλιό πολιτικό σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέδωσε το κόμμα του στην ακροδεξιά

«Ελαττωματικές είναι οι ιδέες της ακροδεξιάς, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν τον πυρήνα των πολιτικών απόψεων της Ν.Δ.», απάντησε ο Δ. Τζανακόπουλος στην ακραία πολεμική του κ. Βορίδη.

«Είναι δυστυχές για τον κ. Μητσοτάκη που ξεκίνησε ως κεντρώος πολιτικός και άφησε το κόμμα του έρμαιο σε μια ακροδεξιά ηγετική ομάδα στη Ν.Δ. διότι πιθανόν τον κρατούν όμηρο» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε αυτό είναι «κακή υπηρεσία για τη χώρα» διότι «μετατοπίζει το πολιτικό σκηνικό προς την ακροδεξιά νομιμοποιώντας τις απόψεις της. Αυτοί που φοβούνταν παλιότερα να εκφράσουν δημόσια τέτοιες απόψεις σήμερα έχουν αρχίσει και βγαίνουν από τις κρυψώνες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα