Δεν έχει τέλος το δράμα των Αυστραλών – Μετά τις πυρκαγιές, ήρθαν καταιγίδες, αμμοθύελλα και χαλάζι (video)

Αντιμέτωποι με την αμμοθύελλα και το δυνατό χαλάζι είναι από το βράδυ της Κυριακής οι κάτοικοι της ανατολικής Αυστραλίας. Μετά τις πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, έχουν προκληθεί και νέες καταστροφές στις ήδη πληγείσες περιοχές.

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτώρια, έριξε χθες το βράδυ έντονο χαλάζι, ενώ σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας μαίνονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Καμπέρα, με πολλά δέντρα να ξεριζώνονται. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ζήτησαν από τους πολίτες να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους

σε ασφαλές σημείο και να μην τα παρκάρουν κάτω από δέντρα ή ηλεκτροφόρα καλώδια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε επίσης τους κατοίκους της Νέας Νότιας Ουαλίας να προετοιμαστούν για την άφιξη καταιγίδας. «Έντονες καταιγίδες κινδυνεύουν να προκαλέσουν υλικές ζημιές, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται και ισχυροί άνεμοι, αλλά και κάποιες χαλαζοπτώσεις και ισχυρές βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες», ανέφερε σε προειδοποίησή της.

BREAKING: After wildfires finally met some rain, #Australia is now dealing with intense hailstorms for a change. pic.twitter.com/D5i3syt7av

— AS-Source News (@ASBreakingNews) January 20, 2020

Στην πολιτεία Βικτώρια, όπου εξακολουθούν να μαίνονται πυρκαγιές, οι βροχοπτώσεις της νύχτας έγιναν δεκτές με ανακούφιση, όμως οι αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους που ενδέχεται να τις συνοδεύουν, κυρίως κατολισθήσεις.

Την ίδια ώρα ένα τεράστιο σύννεφο κόκκινης σκόνης κάλυψε αρκετές πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας. Κάτοικοι έχουν καταγράψει σε εντυπωσιακές εικόνες ένα τοίχος σκόνης το οποίο προχωρούσε απειλητικά. Κάποιοι περιέγραψαν πως στη μέση της ημέρας τα πάντα σκοτείνιασαν.

I know Australians are used to wild weather, but c’mon, 2020 has been ridiculous#duststorm #Australia pic.twitter.com/JuS4DeIzGn

— Dr. Lucky Tran (@luckytran) January 20, 2020

«Ειλικρινά έμοιαζε με σκηνές από την αποκάλυψη, ένα τεράστιο σύννεφο που πλησίαζε, πραγματικά εντυπωσιακό, όμως θα προτιμούσα να έφερνε βροχή και όχι σκόνη», σχολίασε η Άσλεϊ Χαλ που ζει στην πόλη Ντάμπο, την πολυπληθέστερη της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πυρκαγιές ξεσπούν κάθε χρόνο στην Αυστραλία όμως φέτος η εποχή τους ξεκίνησε πρόωρα και ήταν ιδιαίτερα έντονη εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας στη χώρα.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει καεί μια περιοχή με μέγεθος μεγαλύτερο από αυτό της Πορτογαλίας, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.000 σπίτια.

Εξάλλου οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι παρά τις βροχοπτώσεις κάποιες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται.

Πηγή: Δεν έχει τέλος το δράμα των Αυστραλών – Μετά τις πυρκαγιές, ήρθαν καταιγίδες, αμμοθύελλα και χαλάζι (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα