Δεκαοχτώ πράγματα που δεν ξέρετε για τον «κύριο Facebook», που έχει γενέθλια σήμερα

Σήμερα το χρυσό αγόρι των κοινωνικών δικτύων και των 35 Μαΐων έχει γενέθλια και είπαμε να γράψουμε κατιτίς για τον άνθρωπο που άλλαξε την μορφή του επικοινωνείν παγκοσμίως.

Κάποιοι είδαν σε αυτήν την πλατφόρμα την εκμηδένιση του κόστους επικοινωνίας και τη δυνατότητα γνωριμίας ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

Κάποιοι άλλοι είδαν ένα νέο πεδίο δράσης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Κάποιοι πιο σκεπτικοί αναγνώρισαν τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση αυτού του εργαλείου από όλους ανεξαιρέτως.

Όπως και να το δούμε όμως, μιλάμε για μία πλατφόρμα-επανάσταση που αν τύχει και

πέσει αύριο, υποθετικά μιλώντας, θα πέσει πολύ κλάμα…

Αλλά, πέρα από καινοτόμος επιχειρηματίας τι άλλο ξέρουμε για τον άνθρωπο που έχει συνδέσει online 2.38 δισεκατομμύρια ανθρώπους;

1. Στην ηλικία των 12, δημιούργησε το ZuckNet, ένα αυτόματο πρόγραμμα μηνυμάτων προκειμένου ο οδοντίατρος πατέρας του να ενημερώνεται άμεσα για την άφιξη των ασθενών του.

2. Στο Λύκειο, συνδημιούργησε το Synapse Media Player, μία εφαρμογή που έπαιζε αρχεία ΜΡ3, σε λίστες που έφτιαχνε αυτόματα βάσει των προτιμήσεων του χρήστη. Μία υπηρεσία που την χαιρόμαστε σήμερα όλοι σε διάφορες μουσικές πλατφόρμες όπως πχ στο Spotify. Χάριν ιστορίας τότε η Microsoft είχε ζητήσει να αγοράσει την εφαρμογή και τους δημιουργούς της αλλά αυτοί (Zuckerberg και Adam D’Angelo) προτίμησαν να την πατεντάρουν και να πάνε στο πανεπιστήμιο να σπουδάσουν.

3. Ο Μαρκ δεν βλέπει το κόκκινο και το πράσινο χρώμα, για αυτό και το μπλε στο λόγκο της εφαρμογής.

4. Η πρώτη γλώσσα προγραμματισμού που έμαθε ήταν η C++ από το βιβλίο “C++ for Dummies’’ (Η C++ για χαζούς).

5. Τον γοητεύουν οι αρχαίες γλώσσες, όπως τα λατινικά, ενώ μιλάει και μανδαρινικά.

6. Τη γυναίκα του Dr. Priscilla Chan, τη γνώρισε στην ουρά για την τουαλέτα, σε ένα πανεπιστημιακό πάρτι στο Χάρβαρντ.

7. Έχει λογαριασμό στο Twitter αλλά έχει κάνει μόλις 19 tweets την τελευταία δεκαετία.

8. Όλοι οι μεγάλοι του διαδικτύου και της τεχνολογίας (Google, Microsoft, Yahoo, NewsCorp, MySpace, Viacom, NBC) έχουν ζητήσει κατά καιρούς να αγοράσουν τα Facebook αλλά ο Ζουκ δεν συγκινείται.

9. Στην επαγγελματική του κάρτα, στην ιδιότητα γράφει “I’m CEO, bitch.”

10. Είναι θαυμαστής των Albert Einstein και Pablo Picasso. Ως αγαπημένα του αποφθέγματα είναι τα “Make things as simple as possible but no simpler” (Einstein) και “All children are artists. The problem is how to remain an artist once you grow up” (Picasso).

11. Ο σκύλος του Beast (ράτσας πούλι, ουγγρικό τσοπανόσκυλο) έχει σελίδα στο FB με 2 εκατομμύρια likes.

12. Το προσωπικό του FB προφίλ το διαχειρίζεται μία ομάδα 12 ατόμων.

13. Είναι κολλητός φίλος με τον Vin Diesel. Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχουν στιγμές που ο Mark τον διορθώνει όταν κάνει λάθη αναπαράγοντας ατάκες από τις ταινίες του…

14. Το γκρι μπλουζάκι (T-shirt) που φοράει συχνά είναι του ιταλού σχεδιαστή Brunello Cucinelli (η τιμή αυτού τα 300-400 δολάρια). Όσο αφορά στο στυλ δεν ασχολείται ιδιαίτερα καθότι δεν θέλει να χάνει χρόνο: οι αποφάσεις που επιθυμεί να παίρνει είναι μόνο για το καλό της κοινότητας.

15. Το προφίλ του και της γυναίκας του δεν είναι δυνατόν να μπλοκαριστούν. Άνθρωπος της εταιρείας το δικαιολόγησε ότι δεν μπορείς να μπλοκάρεις έναν χρήστη (ή μία σελίδα) αν αυτός έχει μπλοκαριστεί πολλές φορές σε σύντομο διάστημα.

16. Η ασφάλειά του το 2017 κόστισε 7.3 εκατομμύρια δολάρια.

17. Αν και θα μπορούσε να έχει όποιο αμάξι επιθυμεί, αυτός μάλλον δεν δίνει και πολλή σημασία. Έχει ένα Acura TSX ($30,000) και ένα Volkswagen Golf GTI.

18. Ο δημιουργός ενός από τα αγαπημένα του βιβλία (The Aeneid) και μίας αγαπημένης του τηλεοπτικής σειράς (The West Wing) ακούει στο όνομα Aaron Sorkin. Είναι αυτός που έγραψε στη συνέχεια το “The Social Network” (!).

Keywords
Τυχαία Θέματα