Δεκάδες νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου, την ώρα που μάζευαν καύσιμα στη Νιγηρία

Ασύλληπτη τραγωδία είχαμε στη Νιγηρία, καθώς τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν τα καύσιμα από βυτιοφόρο που ανατράπηκε στα κεντρικά της χώρας, έπιασαν φωτιά την ώρα που γινόταν η συλλογή τους σε δοχεία. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, τον Πολ Οτούκπα, ένα μικρό λεωφορείο με 14 επιβαίνοντες καταστράφηκε, επίσης, από την έκρηξη που σημειώθηκε.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την ώρα που κάτοικοι του χωριού Αχούμπε στην πολιτεία Μπένιου. «Ένα βυτιοφόρο γεμάτο καύσιμα ανατράπηκε τη

Δευτέρα (01/07), και άνθρωποι προσπαθούσαν να συλλέξουν τα καύσιμα που μετέφερε όταν ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 50 άνθρωποι», δήλωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη στην κεντρική Πολιτεία Μπένιου και πρόσθεσε: «Άλλοι που τραυματίσθηκαν σοβαρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Τέτοιου είδους δυστυχήματα είναι, πάντως, συχνά στη Νιγηρία. Τον Ιούλιο του 2012 τουλάχιστον 104 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να μαζέψουν τα καύσιμα που χύνονταν από βυτιοφόρο έπειτα από ατύχημα στην Πολιτεία Ρίβερς της νότιας Νιγηρίας.

At least 60 people have died in an oil tanker explosion in #Benue state, central #Nigeria, according to local reports.

Keywords
Τυχαία Θέματα