Εισαγγελική έρευνα σε φιλικό σπίτι του Μανιαδάκη – Κατασχέθηκε υπολογιστής

Η έρευνα στο φιλικό σπίτι της οικογένειας έγινε παράλληλα με αυτή που είχε διενεργηθεί στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη χθες ΠέμπτηΣε βάρος του Μανιαδάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκίαΕπέστρεψε με την οικογένειά του στο σπίτι του στον Διόνυσο

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν και δεύτερη έρευνα σε οικία όπου φιλοξενούνταν μέλη της οικογένειας Μανιαδάκη.

Η έρευνα στο συγκεκριμένο

φιλικό σπίτι της οικογένειας έγινε παράλληλα με αυτή που είχε διενεργηθεί στο σπίτι του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, χθες Πέμπτη, από τις εισαγγελικές αρχές. Κατά πληροφορίες, οι αρχές κατάσχεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή από το φιλικό σπίτι της οικογένειας του καθηγητή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έφοδος των εισαγγελέων στο σπίτι του καθηγητή απέβη άκαρπη, καθώς η οικία του Μανιαδάκη ήταν άδεια. Όπως είχε γίνει άλλωστε γνωστό ο καθηγητής είχε στείλει όλη την οικοσκευή στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία, όπου σκόπευε να διαμείνει μόνιμα μαζί με την οικογένειά του για επαγγελματικούς λόγους, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει.

Υπενθυμίζεται πως ο Μανιαδάκης αρχικά ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, όμως σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροδοκία και η απόφαση για υπαγωγή του σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ανακλήθηκε.

Οι εισαγγελικές αρχές φέρονται να προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, καθώς εντόπισαν στοιχεία που καταδεικνύουν εμπλοκή του στην υπόθεση των καταγγελλόμενων δωροδοκιών από τη Novartis.

Έτοιμος να απολογηθεί ο Μανιαδάκης – Επέστρεψε με την οικογένειά του στο σπίτι του

Ο συνήγορος του Νίκου Μανιαδάκη, Θεόδωρος Μαντάς, επισκέφθηκε την ανακρίτρια Διαφθοράς, Μαρίνα Μπόζνου, προκειμένου να την ενημερώσει ότι ο εντολέας του είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του, δήλωσε πως είναι απολύτως έτοιμος όποτε κληθεί να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.

Παράλληλα, ο Μανιαδάκης επέστρεψε σήμερα Παρασκευή (4/1) με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο μέχρι την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – lawandorder.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα