Χτίζουν νοσοκομείο μέσα σε 10 μέρες για τον κοροναϊό στην Κίνα – Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία στην πόλη Ουχάν της Κίνας προκειμένου να έχουν χτίσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου με στόχο να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει για την αντιμετώπιση του φονικού κοροναϊού.

Το κτήριο που θα είναι προκάτ, κατασκευάζεται γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Ουχάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, θα διαθέτει 1.000 κλίνες και θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα. Στο σημείο εργάζονται πυρετωδώς 35 εκσκαφείς και δέκα μπουλντόζες,

με την είδηση να έχει κάνει τον γύρου του κόσμου.

Κινέζοι αξιωματούχοι εξηγούν ότι η ανέγερση θα γίνει βάσει του μοντέλου κατασκευής του νοσοκομείου Xiaotangshan, που χτίστηκε στο Πεκίνο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) το 2003, που είχε εξαπλωθεί στην κινεζική ενδοχώρα το 2003. Το νοσοκομείο εκείνο είχε χτιστεί τότε σε επτά ημέρες και υποδέχθηκε μέσα σε δύο μήνες το ένα έβδομο των ασθενών με SARS στην Κίνα, καταγράφοντας ένα θαύμα στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό λένε ότι οι ασθενείς σχηματίζουν τεράστιες ουρές επί ώρες στα ήδη υπάρχοντα νοσοκομεία για να υποβληθούν σε εξετάσεις ή για να λάβουν τη θεραπεία τους. Την ίδια ώρα, οι ειδικές στολές προστασίας δεν επαρκούν, ενώ  σε ορισμένους γιατρούς δόθηκαν οδηγίες να μην πάνε στη δουλειά τους ούτως ώστε να μην κολλήσουν τον ιό.

Hospitals in Wuhan have been severely overloaded as thousands of potentially infected individuals seek medical help.#WuhanCoronavirus #WuhanPneumonia #WuhanOutbreak #WuhanLockDown #CoronaVirus pic.twitter.com/syXUm0JSKC

— CryptoWhale (@CryptoWhale) January 23, 2020

Στο μεταξύ, σε καραντίνα παραμένει η Ουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων και άλλες εννέα πόλεις στην ευρύτερη περιοχή, με τους νεκρούς από τον κοροναϊό να έχουν φτάσει τους 26.

Πηγή: Χτίζουν νοσοκομείο μέσα σε 10 μέρες για τον κοροναϊό στην Κίνα – Εντυπωσιακές εικόνες (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα