«Χρυσώνει» Σλούκα και Μιλουτίνοφ η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως θα κινηθεί γερά στο μεταγραφικό παζάρι και είναι αποφασισμένη να «χρυσώσει» τον Κώστα Σλούκα, αλλά και τον Νικολά Μιλουτίνοφ, ώστε να τους κάνει δικούς της. Οι «μπλαουγκράνα» θέλουν, ακόμα, για την απόκτηση του Αλεξ Αμπρίνες, για να πλαισιώσει στην περιφέρεια τον Κόρι Χίγκινς, που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ έχουν κινηθεί και για τους Κόρεϊ Χίγκινς και Αλεξ

Αμπρίνες, με στόχο να κάνουν μια δυνατή ομάδα, που θα μπορέσει να πάει ξανά στο Final 4 της Euroleague.

Η ισπανική ομάδα φέρεται να έχει πρόταση για κλειστό διετές συμβόλαιο με οψιόν για ανανέωση ακόμη ενός έτους στον Κώστα Σλούκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundo Deportivo». Οι «μπλαουγκράνα» δίνουν «γη και ύδωρ» για την απόκτηση του έλληνα διεθνή γκαρντ, ο οποίος αποτελεί βασικό στόχο, για τη θέση του Τομά Ερτέλ, το συμβόλαιο του οποίου με την ομάδα της Καταλονίας λήγει τον Ιούνιο.

Barcelona Lassa, Kostas Sloukas’ı kadrosuna katmak istiyor. pic.twitter.com/VlDizhsvXJ

Clutch Time (@ClutchPage) 24 Μαΐου 2019

Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού, αλλά ο ίδιος ο παίκτης έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Με τη φανέλα της Φενερμπαχτσέ, ο κάτοχος τριών τίτλων Euroleague (2012 & 2013 με τον Ολυμπιακό και 2017 με τη Φενερμπαχτσέ) έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης την εφετινή σεζόν, καθώς η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποκλείστηκε από τη συμπολίτισσά της, Αναντολού Εφές, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ την περασμένη Παρασκευή (17/5), στη Βιτόρια.

Ο Σλούκας προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στην Ευρώπη, εφέτος, έχοντας μέσο όρο ανά αγώνα, 11,8 πόντους, 2,2 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 15,2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα, οι Καταλανοί κατέθεσαν πρόταση 7 εκατ. ευρώ για τριετές συμβόλαιο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Τα δικαιώματα του σέρβου σέντερ στην Ευρώπη ανήκουν στον Ολυμπιακό και μόνο αν συναινέσουν και ικανοποιηθούν οικονομικά οι «ερυθρόλευκοι», θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία των «μπλαουγκράνα».

El Barça quiere fichar a Abrines y a Sloukashttps://t.co/mH7fpzOakV pic.twitter.com/qCgy4NTf5m

Mundo Deportivo (@mundodeportivo) 24 Μαΐου 2019

Το συμβόλαιο του Ολυμπιακού με τον Μιλουτίνοφ λήγει τον Ιούνιο του 2020. Μόνο για το ΝΒΑ θα μπορούσε ο Σέρβος να… αποχαιρετήσει το λιμάνι του Πειραιά, καθώς υπάρχει όρος NBA Out στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, που θα αποφέρει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί από τους Σαν Αντόνιο Σπερς (έχουν τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ). Δεδομένο είναι πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ώστε οι δύο πλευρές να συζητήσουν το μέλλον τους.

Παράλληλα, η Μπαρτσελόνα κινείται για την απόκτηση του Αλεξ Αμπρίνες, για να πλαισιώσει στην περιφέρεια τον Κόρι Χίγκινς, που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Αμπρίνες έχει ξαναφορέσει την κυανέρυθρη φανέλα της Μπαρτσελόνα από το 2012 έως το 2016. Ο Αμπρίνες αποφάσισε να μη συνεχίσει την καριέρα του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (2016-19) για προσωπικούς λόγους, χωρίς να έχει διευκρινίσει περισσότερα σχετικά μέχρι στιγμής.

Milutinov is a target of multiple European Powerhouses. Barcelona, CSKA, Fenerbahce are among them #OlympiacosBC

— Basketball Rumors EU (@AroundRumors) 24 Μαΐου 2019

Γι’ ακόμη δύο χρόνια στην Αναντολού Εφές ο Σιμόν, υπογράφει και ο Λάρκιν

Η πρώτη συμμετοχή σε τελικό της Euroleague, προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στις τάξεις της διοίκησης της Αναντολού Εφές που σπεύδει να ανανεώσει πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στην Τουρκία τα συμβόλαια με τους παίκτες-«κλειδιά» αυτής της επιτυχίας. Ο τεχνικός της Εφές, Εργκίν Αταμάν, ήταν ο πρώτος που υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του, ακολούθησε ο Αμερικανός Μπράιαντ Ντάνστον και την Παρασκευή (24/5) σειρά πήρε ο Κρούνοσλαβ Σιμόν.

Ο Κροάτης γκαρντ, Κρούνοσλαβ Σιμόν (1985, 1.97), υπέγραψε διετή επέκταση της συνεργασίας και εν συνεχεία ανακοινώθηκε από το σύλλογο της Κωνσταντινούπολης. Ο επόμενος που θέλει να «δέσει» στην Πόλη η διοίκηση της Εφές είναι ο Σέιν Λάρκιν. Ο πρώην παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, Μπρούκλιν Νετς και Μπόστον Σέλτικς στο ΝΒΑ, είχε εξαιρετική παρουσία στην Εφές από το καλοκαίρι του 2018, όταν αποκτήθηκε, και θα παραμείνει στην τουρκική ομάδα. Στον Λάρκιν έγινε πρόταση που θα του αποφέρει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια δολάρια την επόμενη διετία, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

Hırvat forvet Krunoslav Simon’la olan sözleşmemizi 2 yıl daha uzattık! #BenimYerimBurası

Nefes kesen şutların heyecanını doyasıya yaşamak için: https://t.co/SXAd359hwT pic.twitter.com/KNt1eW1er3

— Anadolu Efes SK (@AnadoluEfesSK) 24 Μαΐου 2019

Ο τουρκικός σύλλογος ανακοίνωσε την Πέμπτη (23/5) ότι ο Εργκίν Αταμάν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας της Πόλης για τα επόμενα δύο χρόνια, συμπληρώνοντας τρεισήμισι στη σειρά για πρώτη φορά σε κάποια από τις θητείες του εκεί.

Ο 53χρονος κόουτς ήταν στον πάγκο της Έφες Πίλσεν (όπως λεγόταν τότε) τη διετία 1999-2001 φτάνοντας ως το Final 4 της Θεσσαλονίκης το 2000, ενώ επέστρεψε σε αυτήν στο διάστημα μεταξύ 2008-10. Τώρα πια «τρέχει» την τρίτη του θητεία που προβλέπεται να είναι και η πιο μακροσκελής …

Koç Ergin Ataman’la 2 yıl daha birlikteyiz. Birlikte nice zaferlere!

Keywords
Τυχαία Θέματα