«Χρυσές» ημέρες για την ελληνική κολύμβηση: Σάρωσαν τα μετάλλια Βαζαίος και Ντουντουνάκη (video)

«Τορπίλες» αποδείχθηκαν ο Ανδρέας Βαζαίος, η Άννα Ντουντουνάκη, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στη Γλασκώβη, με αποτέλεσμα συνολικά να κατακτηθούν τέσσερα μετάλλια (δυο χρυσά και δυο χάλκινα), πετυχαίνοντας απίστευτα ρεκόρ. Επιτυχές που ήρθαν εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Τρία συνολικά μετάλλια κατέκτησε ο 25χρονος Ανδρέας Βαζαίος στη συγκεκριμένη

διοργάνωση, μετά και το χρυσό μετάλλιο και στα 200 μ. πεταλούδα. Ο έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 1:50.23 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (08/11) κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική. Την Παρασκευή (06/12) ο έλληνας αθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική με ρεκόρ Ευρώπης. Σε μια απίστευτη κούρσα.

Μεγάλη διάκριση πέτυχε την Κυριακή (08/12) και η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 100μ. πεταλούδα με 56.44 – πάντα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης – και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η χανιώτισσα πρωταθλήτρια είναι συνολικά η δεύτερη που ανεβαίνει σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης μετά τη Νέρι Νιαγκουάρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ντουντουνάκη, η οποία συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ (57.18) που είχε πετύχει στον ημιτελικό, έκανε τρομερή κούρσα και γύρισε πρώτη στο πρώτο 50άρι, σε 26.11. Το χρυσό πήρε η Σκουρντάι από τη Λευκορωσία με 56.21, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Ιταλίδα Ντι Λίντο με 56.37.

Πολύ καλές εμφανίσεις έκανε και ο Απόστολος Χρήστου στη συγκεκριμένη διοργάνωση με τη συμμετοχή του σε τελικούς. Ξεχώρισε, βέβαια, ο Ανδρέας Βαζαίος και με το ευρωπαϊκό ρεκόρ που πέτυχε. Τα 16 πανελλήνια ρεκόρ της 4μελούς ελληνικής αποστολής (ο 18χρονος Απόστολος Παπαστάμος, ήδη έχει δώσει το στίγμα του) λένε πολλά για το μέλλον.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΖΑΙΟΣ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ 200Μ Μ.ΑΤΟΜΙΚΗΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ.- ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΝΤΡΕΑ

Gepostet von Σεβαστός Νίκος am Freitag, 6. Dezember 2019

Andreas Vazaios stuns at #EuroSwim2019 with a new EUROPEAN RECORD!

Greek Gold A stellar performance last night from Andreas Vazaios as he delivered a new Men's 200m Individual Medley European Record #EuroSwim2019

Gepostet von LEN European Short Course Swimming Championships Glasgow 2019 am Samstag, 7. Dezember 2019

Με τον πρωταθλητή κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Έλληνα αθλητή για την τεράστια, νέα επιτυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

«Πολλά συγχαρητήρια στην Άννα Ντουντουνάκη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μέτρα πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η επίδοση μάλιστα αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Καλή δύναμη για τη συνέχεια», αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βίντεο: Sportsfeed Gr

Πηγή: «Χρυσές» ημέρες για την ελληνική κολύμβηση: Σάρωσαν τα μετάλλια Βαζαίος και Ντουντουνάκη (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα