Χωρίς Σπανούλη με Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός – Μπλατ: Να μπούμε με το ένστικτο του… δολοφόνου

Ο Ολυμπιακός θα παίξει, τελικά, χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη στο πολύ κρίσιμο ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ για την 29η αγωνιστική της Euroleague και ο Ντέιβιντ Μπλατ ζήτησε οι παίκτες που θα αγωνιστούν να μπουν στο παρκέ με το ένστικτο του… δολοφόνου.

«Αν περάσουμε στα πλέι οφ, θα έχουμε μια νέα

σεζόν και θα ξεκινήσουμε εκεί από την αρχή» δήλωσε από την πλευρά του ο Μπριαντέ Ουέμπερ. Την ίδια ώρα, πήρε αναβολή για τις 11/4 η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία του.

Το «παρών» στην προπόνηση των Πειραιωτών έδωσαν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, δείχνοντας έτσι το πόσο σημαντικό είναι το ματς, με τους διοικητικούς ηγέτες του συλλόγου να στηρίζουν την ομάδα.

Πιο αναλυτικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού στάθηκε στην κρισιμότητα του αγώνα της Παρασκευής (29/3), κατά τη media day των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να νικήσουμε. Έχουμε προετοιμαστεί καλά για να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού η τακτική. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με το ένστικτο του δολοφόνου. Κόντρα στην Μπάγερν το είχαμε, ενώ απέναντι στην Γκραν Κανάρια όχι. Ελπίζω οι παίκτες να το έχουν καταλάβει και να μπούμε με αυτή την προσέγγιση κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Η ομάδα πρέπει να βγει στο παρκέ και να παίξει με στόχευση για 40 λεπτά, κάτι που έκανε και την περασμένη Τρίτη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Έχουμε μια ομάδα πολύ καλή στα ριμπάουντ. Εάν δείτε τα στατιστικά, είμαστε από τις καλύτερες ομάδες. Ελπίζω ότι θα σουτάρουμε καλά και θα προστατέψουμε το καλάθι μας. Στρέλνιεκς και Σπανούλης είναι σημαντικοί παίκτες για εμάς. Είναι σκληρό, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς αυτούς».

Οριστικά χωρίς τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός. Όσο κι αν ήθελε, όσο κι αν προσπάθησε να είναι έτοιμος για τον «τελικό» με τους Λιθουανούς, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν τα κατάφερε. Δεδομένη είναι και η απουσία του λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο Μπριαντέ Ουέμπερ τόνισε από την πλευρά του: «Είμαστε συγκεντρωμένοι. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή. Προπονούμαστε όλη την εβδομάδα, για να είμαστε έτοιμοι για μια “μάχη”. Πρέπει να… εμφανιστούμε στο παρκέ αύριο. Δεν εμφανιστήκαμε με τον τρόπο που έπρεπε με την Γκραν Κανάρια. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, να τα κάνουμε όλα και να είμαστε επιθετικοί. Δεν ήμασταν στα Κανάρια Νησιά. Ξέρω ότι με τη Ζαλγκίρις θα είμαστε».

Για τη σεζόν των «ερυθρολεύκων» και τα σκαμπανεβάσματά τους, ο Μπριαντέ Ουέμπερ υπογράμμισε: «Δεν είμαι εδώ για αρκετό καιρό, ώστε να έχω την κανονική εικόνα της ομάδας. Όταν τα πράγματα είναι καλά, έχουμε καλές στιγμές. Όμως, είμαι εδώ λίγο καιρό. Ξέρω πως είναι μεγάλη η σεζόν. Δεν ξέρω τι έγινε στο παρελθόν. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσω ενέργεια σε όλους, για να τους βοηθήσω να προχωρήσουμε. Αν περάσουμε στα πλέι οφ, θα έχουμε μια νέα σεζόν και θα ξεκινήσουμε εκεί από την αρχή».

Ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα του παιχνιδιού κόντρα στη Ζαλγκίρις και τόνισε: «Δεν υπάρχει άγχος, είμαστε όλοι έμπειροι και όλοι έχουμε δώσει μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μας. Με τη σωστή προσέγγιση και δουλειά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Για το γεγονός ότι παίζει κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο γάλλος φόργουορντ δήλωσε: «Νιώθω καλά, δεν είχα παίξει στο πρώτο ματς. Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι για εμένα, γιατί είναι και “τελικός” για την ομάδα μου και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε και να το απολαύσουμε».

Ο άσος του Ολυμπιακού έστειλε μήνυμα στον κόσμο: «Να έρθουν να μας υποστηρίξουν όσο μπορούν και ελπίζω να δούμε ένα γεμάτο ΣΕΦ».

Ο Τουπάν είπε για τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά: «Ναι, ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμάς. Δεν παίζαμε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούμε, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και, αν νικήσουμε, θα περάσουμε και μπορούμε να ξεχάσουμε τη δύσκολη περίοδο που είχαμε».

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε αναβολή στην εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού σχετικά με την ποινή της αφαίρεσης των έξι βαθμών για όσα συνέβησαν στον ημιτελικό Κυπέλλου του ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτή θα γίνει στις 11/4 η εκδίκαση. «Κλήση σε ακρόαση ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατ΄άρθρο 78 παρ.1 του ν.2725/1999. ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 11-4-19», αναφέρεται στο δελτίο τύπου από την σημερινή (28/3) συνεδρίαση.

Χωρίς Γιανκούνας με Ολυμπιακό η Ζαλγκίρις

Εκτός δράσης συνεχίζει να βρίσκεται για τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο λιθουανός φόργουορντ ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Euroleague στις 28 Φεβρουαρίου, δεν θα θα δώσει το «παρών» στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Zalgiris’ Paulius Jankunas out for Friday’s game vs Olympiacos (Birutis out for the season).

— Donatas Urbonas (@Urbodo) 28 Μαρτίου 2019

Γιασικεβίτσιους: Καλύτερος αμυντικά χωρίς Σπανούλη και Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπογράμμισε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος αμυντικά παρά τις απουσίες των Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς.

«Έχει σκαμπανεβάσματα, του λείπουν αμυντικοί. Θα παίξουμε κόντρα στον Ολυμπιακό ο οποίος κέρδισε στην έδρα του την Μπάγερν Μονάχου. Η εικόνα θα είναι περίπου η ίδια», δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Ζαλγκίρις Κάουνας και προσέθεσε: «Με τις απουσίες των Σπανούλη και Στρέλνιεκς χάνει το μεγαλύτερο μέρος από την δημιουργία και το σκοράρισμά του. Ίσως είναι καλύτερα αμυντικά τώρα, αλλά έχουν χάσει δύο παίκτες οι οποίοι στην επίθεση δημιουργούν και πετυχαίνουν πόντους. Έχουν μεγάλη επιθυμία να παίξουν, αλλά πρέπει να δούμε αν θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όσον αφορά την γραμμή των ψηλών, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ είναι η βασική πηγή επίθεσης και το να τους σταματήσουμε είναι μία βασική προτεραιότητα».

Γκριγκόνις: Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πολύ καλός στην έδρα του

Ο Μάριους Γκριγκόνις στάθηκε στην ενέργεια του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και τόνισε πως η Ζαλγκίρις θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη. «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα πολύ καλός στην έδρα του. Δεν μπορούμε να του επιτρέψουμε να τρέξει σερί. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό», είπε ο 25χρονος γκαρντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα