Χιλιάδες τίμησαν τη μνήμη του Παύλου στην αντιφασιστική πορεία – Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα

Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Έτσι, πλήθος κόσμου βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι για τη δική τους, αντιφασιστική και μαχητική πορεία ενάντια στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 17:30 το απόγευμα και ακολούθησε πορεία στον Πειραιά, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στην

συγκέντρωση συμμετείχαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κοινωνικοί χώροι αλλά και συλλογικότητες.

Ανάμεσα σε όλους, ξεχωριστή θέση κατείχε η μητέρα του μουσικού, Μάγδα Φύσσα, η οποία δέχθηκε τη στήριξη του κόσμου και αγωνίζεται ακόμα για την τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού της και την καταδίκη του φασισμού.

Τι δηλώνει η οικογένεια Φύσσα

Όπως ανέφερε η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Και ο Γιάνης Βαρουφάκης ανάμεσα στους διαδηλωτές

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως «μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα