Χειμερινοί Ολυμπιακοί: Ντοπέ ρώσος αθλητής του… κέρλινγκ που είχε πάρει μετάλλιο (εικόνα)

Ντοπέ πιάστηκε ο ρώσος αθλητής, Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο και συναθλήτρια στο κέρλινγκ, Αναστάσια Μπριζγκάλοβα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, o Κρουσελνίτσκι βρέθηκε θετικός στη χρήση της ουσίας μελδόνιο, η οποία, αυξάνει τη ροή του αίματος για καλύτερες επιδόσεις. Στην ίδια ουσία είχε βρεθεί θετική και

η τενίστρια Μαρία Σαράποβα, γεγονός που είχε φέρει τον 15μηνο αποκλεισμό της από τους αγώνες.

Η πιθανότερη εξέλιξη είναι η αφαίρεση του μεταλλίου, ωστόσο αναμένεται να ελεγχθεί και δεύτερο δείγμα του αθλητή πριν την απόφαση.

Με τη σύζυγό του Αναστάσια Μπριζγκάλοβα

Ωστόσο εκπρόσωπος των ρώσων Ολυμπιακών αθλητών, ανέφερε πως το παραπάνω εύρημα στερείται λογικής καθώς οι αθλητές του κέρλινγκ είναι οι τελευταίοι που θα επωφελούνταν από το ντόπινγκ μιας και το συγκεκριμένο άθλημα απαιτεί κυρίως ακρίβεια.

Το περιστατικό πυροδοτεί εκ νέου τη συζήτηση για τα περιστατικά ντόπινγκ στη Ρωσία, μετά το μαζικό πρόγραμμα ντόπινγκ στο Σότσι, που στοίχισε την επίσημη συμμετοχή της χώρας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, με μόνο 168 αθλητές να επιτρέπεται να συμμετέχουν υπό ουδέτερη σημαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα