Χατζηγιοβάνης: Πιο ψηλά με τον Παναθηναϊκό, πρόκριση με την εθνική ελπίδων – Μακέντα: Ακόμα καλύτεροι (εικόνες)

Ο Παναθηναϊκός έχει εντυπωσιάσει με τη μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη με «όπλο» το οικογενειακό κλίμα και τη χαρά για το ποδόσφαιρο ελπίζουν σε ακόμα καλύτερη συνέχεια. Αυτό τόνισαν παίκτες των «πράσινων» στο περιθώριο της ανανέωσης της συνεργασίας του «τριφυλλιού» με τον ΟΠΑΠ την Τρίτη (16/10).

«Μπορούμε περισσότερα ως ομάδα και να πάω πιο

ψηλά με τον Παναθηναϊκό. Η εθνική ομάδα των ελπίδων μπορεί την πρόκριση στα τελικά του EURO 2019 στην Ιταλία», είπε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης υπογράμμισε: «Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, να βελτιωθεί η εθνική ομάδα στα προκριματικά του EURO 2020».
Ο Φεντερίκο Μακέντα, που μαγνήτισε με την παρουσία του, επισήμανε: «Θα προχωρήσουμε και στο μέλλον με επιτυχία». Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουζούκης, που πρωταγωνιστεί και αυτός με την εθνική Ελπίδων, είπε: «Είμαστε αγαπημένοι στον Παναθηναϊκό, έχουμε υγεία…»

Χατζηγιοβάνης: Μπορούμε περισσότερα, πιο ψηλά με τον Παναθηναϊκό, πρόκριση με την εθνική

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης υπογράμμισε πως στο Παναθηναϊκό υπάρχει πίστη για συνέχιση της καλής σεζόν με «όπλο» την ομοιογένεια. Ανέφερε πως και η εθνική ελπίδων μπορεί μέσω της ομαδικής δουλειάς να πάρει τελικά την πρόκριση στα τελικά του EURO 2019, μέσω των μπαράζ.

Για το γκολ του στο παιχνίδι με την εθνική Ελπίδων και την προσπάθεια της να περάσει στα τελικά του EURO 2019 ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το τέρμα μου στο ματς της εθνική με τη Λευκορωσία. Αυτό που μετράει είναι πως οι επιτυχίες μας και με τη γαλανόλευκη έρχονται μέσω της συνολικής προσπάθειας. Μ’ αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να συνεχίσουμε και την προσπάθειά μας με στόχο την πρόκριση μέσω των μπαράζ».

Για την ζηλευτή πορεία του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Εμείς πιστεύαμε στην ομάδα μας πριν από την έναρξη της σεζόν. Ζώντας όλοι μας την ομάδα από μέσα, είχαμε πίστη και περιμέναμε καλή πορεία. Για όσους δεν μας ήξεραν, αποτελεί έκπληξη η παρουσία του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής. Αυτό που θέλουμε είναι να ανεβάσουμε και άλλο το ταβάνι μας. Είμαι αισιόδοξος τόσο για τον εαυτό μου, όσο και για τα υπόλοιπα παιδιά στον Παναθηναϊκό γιατί έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και προσπαθούμε να τον ακούμε».

O Τάσος Χατζηγιοβάνης με τον συντάκτη του altsantiri.gr, Λευτέρη Δαγρέ στην εκδήλωση του ΟΠΑΠ για τη συνέχιση της συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό

Για τη χορηγική συνεργασία των «πράσινων» με τον ΟΠΑΠ ανέφερε: «Είναι θετικό που συνεργαζόμαστε με τον ΟΠΑΠ και έχουμε κοινό πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα στην ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων».

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μίλησε και μετά το παιχνίδι της Ελπίδων στο πλαίσιο του 1ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2019 και στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι σύλλογοι να εμπιστεύονται έλληνες παίκτες: «Είναι μεγάλη η χαρά μου τόσο για τη νίκη και τη συνολική μας πορεία που μας φέρνει ένα βήμα πριν την τελική φάση, όσο και για το πρώτο μου γκολ με την Εθνική Ομάδα. Από καθαρή ατυχία δεν είμαστε πρώτοι, αλλά θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση και στα play offs. Είμαστε οικογένεια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι πολλά παιδιά προερχόμαστε από τα φυτώρια των ομάδων μας, κι αυτό είναι κι ένα μήνυμα προς τα σωματεία ότι μπορούν να εμπιστεύονται τους Έλληνες ποδοσφαιριστές».

Κουρμπέλης: Να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, να βελτιωθεί η εθνική στα προκριματικά του EURO 2020

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανέφερε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι να παραμείνει ανταγωνιστικός και στη συνέχεια της σεζόν. Υπογράμμισε, ακόμα, για την εθνική ότι οφείλει να βελτιωθεί και να είναι έτοιμη τον Μάρτιο στα προκριματικά του EURO 2020, μετά την αρνητική της πορεία μέχρι στιγμής στο Nations League.

«Οι συνεργάτες και σε χορηγικό επίπεδο είναι απαραίτητοι, ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την δουλειά. Μια τέτοια σχέση, όπως και αυτή του Παναθηναϊκού με τον ΟΠΑΠ είναι αμφίδρομη. Οφέλη έχουν και οι δυο πλευρές. Εμείς θέλουν να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και παιχνίδι με παιχνίδι θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Χαιρόμαστε το παιχνίδι, πολλά παιδιά μαθαίνουν τώρα και στην πίεση, αλλά η ομαδικότητα μας έχει βοηθήσει», υπογράμμισε ο διεθνής άσος, αναφερόμενος και στη συνεργασία των «πράσινων» με τον ΟΠΑΠ.

Για την εθνική ομάδα ανέφερε: «Δεν ήταν καλό πρόσωπο αυτό που είχαμε στα τελευταία ματς. Πρέπει να βελτιωθούμε. Να βρούμε τι φταίει για να επιστρέψει η εθνική στο δρόμο των επιτυχιών. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι παρουσιαστούμε καλύτεροι στα προκριματικά του EURO 2020 από τον Μάρτιο».

Για τον τραυματισμό του είπε: «Θα δούμε μέρα με την ημέρα πως θα πάει. Νιώθω καλά, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Μακέντα: Θα προχωρήσουμε και στο μέλλον με επιτυχία

Ο Φεντερίκο Μακέντα τόνισε στην κάμερα του ΟΠΑΠ πως έχει εντυπωσιαστεί στον Παναθηναϊκό, ανέφερε ότι βοηθά τα πιο νέα παιδιά και υπογράμμισε πως περιμένει το μέλλον να είναι σούπερ τόσο για τον ίδιο όσο και τους «πράσινους».

-Ήρθες στον Παναθηναϊκό για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όπως πραγματοποιεί και η ομάδα σου. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
«Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές από την πρώτη ημέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Προσδοκούμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Παναθηναϊκός έχει πολύ νεανικό ρόστερ. Βοηθάς τα νέα παιδιά με την εμπειρία σου;
«Όντως μιλάμε για νεανική ομάδα, που έχουμε πολύ μεγάλη χαρά, που παίζουμε μαζί. Έχουμε κάνει χαρούμενους και τους φιλάθλους μας. Όλοι μαζί κάνουμε μια νέα αρχή. Καθημερινά προσπαθώ να βοηθάω τους συμπαίκτες μου και με συμβουλές που τους δίνω. Στην ομάδα υπάρχει πολύ καλή νοοτροπία, πολύ καλή αύρα. Έτσι έχει έρθει η καλή πορεία μας και νομίζω πως θα προχωρήσουμε και στο μέλλον με επιτυχία. Το καλό είναι πως έχουμε πρόοδο, προσβλέπω σε βελτίωση όλων μας».

-Έχει σκοράρει στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Πόσα γκολ μπορείς να πετύχεις;
«Όπως είπαμε, κάναμε πολύ καλή αρχή στη σεζόν. Δεν ήταν κάτι εύκολο αυτό. Εγώ δεν έλαβα μέρος στην προετοιμασία. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα ξεκινήσαμε καλά και αυτό έχει σημασία. Από εδώ και πέρα θα δούμε βήμα, βήμα, παιχνίδι, παιχνίδι τη συνέχεια και στο τέλος πιστεύω θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, τόσο εγώ όσο και η ομάδα».

Μπουζούκης: Είμαστε αγαπημένοι, έχουμε υγεία

Ο Γιάννης Μπουζούκης, που σκόραρε με την εθνική Ελπίδων στο 2-0 με την Λευκορωσία για τα προκριματικά του EURO 2019, επισήμανε πως το «μυστικό» της μέχρι τώρα επιτυχημένης πορεία του Παναθηναϊκού είναι πως θυμίζει οικογένεια. Ο νεαρός άσος μίλησε στην κάμερα του ΟΠΑΠ. Υποσχέθηκε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν… όλα στη συνέχεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, περιμένοντας θετικά αποτελέσματα και με την εθνική ομάδα των Ελπίδων, με στόχο να περάσει μέσω των μπαράζ στα τελικά του EURO 2019 στην Ιταλία.

Παναθηναϊκός στηρίζεται φέτος κυρίως σε νέους παίκτες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
«Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν και το πρωτάθλημα. Το μυστικό είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Είμαστε αγαπημένοι, έχουμε υγεία, θα συνεχίσουμε με στόχο τα θετικά αποτελέσματα».

-Είσαι παίκτης με ταλέντο, ποιοι είναι οι στόχοι σου;
«Αυτό που θέλω είναι να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα ματς με τον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι αυτό που έχουμε πετύχει ως ομάδα και όχι ατομικά, με έχουν βοηθήσει πολύ οι συμπαίκτες μου και το τεχνικό επιτελείο. Θα προσπαθήσω να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό και να σκοράρω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ».

-Μέσα από την καλή πορεία και τις θετικές εμφανίσεις της ομάδας, έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες. Που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός φέτος;
«Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν μπορώ να σας μιλήσω για κάποιο στόχο. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό. Εμείς θέλουμε την στήριξη του κόσμου, που την έχουμε, βέβαια, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να μας στηρίζει και εμείς θα δώσουμε το καλύτερο εαυτό για την ομάδα».

Λευτέρης Δαγρές

Keywords
Τυχαία Θέματα