Χαρίτσης: Έρχεται δίχτυ προστασίας για την πρώτη κατοικία και για το τραπεζικό σύστημα

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαρτίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και αναφέρθηκε εκτεταμένα στο κυβερνητικό έργο και στο πολυνομοσχέδιο για την ισότητα των φύλων, το οποίο χαρακτήρισε «ενισχυτικό για το θεσμικό πλαίσιο».

Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον πρόεδρο την Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως το εν λόγω νομοσχέδιο διόρθωσε αδικίες που ο ίδιος προσωπικά είχε επιβάλει,

ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας τόνισε πως «είναι δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης» ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο «που διαμορφώνει ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας για τους πολίτες και ταυτόχρονα θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα».

Για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσουν οι δημοκρατικές δυνάμεις να δώσουν προοδευτική διέξοδο στα μεγάλα διλήμματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και η Ελλάδα, και να βάλουν φρένο στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό. «Το σημερινό χάος στη Μεγάλη Βρετανία», πρόσθεσε, «δείχνει τι συμβαίνει όταν επιτρέπουμε σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφράσουν με τον λαϊκισμό και τα fake news τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και το έλλειμμα δημοκρατίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα