Χάος στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ: Συνελήφθη 17χρονος για τους θανάσιμους πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών (video)

Ένας έφηβος που ταυτοποιήθηκε ως ο Κάιλ Ριτενχάουζ συνελήφθη σήμερα Τετάρτη (26/8) και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, σύμφωνα με δικαστικούς αξιωματούχους, καθώς φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε δύο ανθρώπους, τραυματίζοντας έναν ακόμη κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Η παραλίμνια πόλη συγκλονίζεται από ταραχές από την Κυριακή, όταν η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 29χρονο Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ.

Χθες, η τρίτη νύχτα των

βίαιων επεισοδίων σημαδεύτηκε από πυροβολισμούς.

17-year-old Kyle Rittenhouse has been arrested for allegedly killing two protesters following the police shooting of Jacob Blake.https://t.co/CPehqp13fC

— theGrio.com (@theGrio) August 26, 2020

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί βίντεο που δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν μέσα στους δρόμους της Κενόσα ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Σε άλλα βίντεο διακρίνει κανείς τραυματίες στο έδαφος.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Στο ένα βίντεο φαίνονται πολλοί άνθρωποι να κυνηγούν έναν άνδρα που τρέχει στον δρόμο κρατώντας ένα τουφέκι, καθώς πιστεύουν πως είχε πυροβολήσει έναν άλλο. Ένας από τους διώκτες του φαίνεται να τον κλωτσάει με φόρα αφού αυτός πέφτει στο έδαφος και ένας άλλος προσπαθεί να αρπάξει το όπλο του. Φαίνεται να πυροβολείται από μικρή απόσταση και να πέφτει στο έδαφος.

Two people have died after gunfire broke out during protests over the police shooting of a black man in Wisconsin.

Get more on this story here: https://t.co/N4YbnSaV8t pic.twitter.com/RRr2BXeVo8

— SkyNews (@SkyNews) August 26, 2020

Άλλο βίντεο δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει να έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι και άνθρωποι να προσπαθούν να τον περιθάλψουν, ενώ ένα άλλο δείχνει έναν άνδρα που φέρει σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Ο 17χρονος Ριτενχάουζ συνελήφθη στο Ιλινόι και κατηγορείται για εκ προθέσεως ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, δήλωσε αξιωματούχος του δικαστηρίου του Λέικ Σίτι.

He didn’t even own this gun legally. ⁣⁣But because he was white, FOR HOURS, police watched Kyle Rittenhouse walk all…

Gepostet von Shaun King am Mittwoch, 26. August 2020

Ο Τραμπ στέλνει ομοσπονδιακές δυνάμεις στην Κενόσα

Στο μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως αξιωματούχοι στο Ουισκόνσιν αποδέχθηκαν τη συνδρομή ομοσπονδιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου στην πόλη Κενόσα.

Με tweet του ο ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου γνωστοποίησε ότι συνομίλησε με τον κυβερνήτη της πολιτείας Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς, ο οποίος συμφώνησε να αποδεχθεί τη βοήθεια ομοσπονδιακών δυνάμεων.

«ΣΗΜΕΡΑ, θα στείλω ομοσπονδιακές δυνάμεις επιβολής του νόμου και την Εθνική Φρουρά στην Κενόσα για την αποκατάσταση του ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ!», ανέφερε η ανάρτηση του Τραμπ.

…TODAY, I will be sending federal law enforcement and the National Guard to Kenosha, WI to restore LAW and ORDER!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 26, 2020

We will NOT stand for looting, arson, violence, and lawlessness on American streets. My team just got off the phone with Governor Evers who agreed to accept federal assistance (Portland should do the same!)…

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 26, 2020

«Δεν θα ανεχτούμε λεηλασίες, εμπρησμούς, βία και ανομία στους αμερικανικούς δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρώτη του αντίδραση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μπλέικ.

Pres. Donald Trump says federal law enforcement and National Guard troops are on their way to Kenosha, Wisconsin, the site of violent protests. ⁰https://t.co/F8wMRUD68v

ABC News (@ABC) August 26, 2020

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν, όταν εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες για τρίτη διαδοχική νύκτα μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει τον Μπλέικ να τραυματίζεται σοβαρά στην πλάτη από τις σφαίρες ενός λευκού αστυνομικού. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα