Χάος στη Σαμοθράκη: Εγκλωβισμένοι τουρίστες, τελειώνουν τα τρόφιμα, ακυρώνουν κρατήσεις (video)

Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι στο νησίΜεγάλες ουρές αυτοκινήτων στο λιμάνιΤουρίστες διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τουςΣτερεύει η επάρκεια αγαθών και τροφίμων

Η Σαμοθράκη, μετά από εννέα ολόκληρες ημέρες που παρέμεινε αποκλεισμένη, σήμερα είδε για πρώτη φορά καράβι.

Αποτέλεσμα ήταν να σχηματιστούν στο λιμάνι μεγάλες ουρές από τουρίστες που περίμεναν να φύγουν από το νησί, ενώ τα οχήματα έκαναν τον χώρο να μοιάζει με τεράστιο πάρκινγκ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης

έφτασε στο νησί το ταχύπλοο «Ζέφυρος» το οποίο όμως μπορεί να μεταφέρει μόνο 100-150 επιβάτες τη φορά. Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρέφει στη γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ, αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες.

Δηλαδή πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας επικρατούν τριτοκοσμικές εικόνες, με εκατοντάδες τουρίστες να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους. Εκατό ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν για τρία βράδια στο λύκειο της περιοχής.

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο λυκειάρχης τούς πρόσφεραν γεύματα οι ντόπιοι. Δόθηκαν επίσης δωρεάν γεύματα από εστιατόρια της Καμαριώτισσας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Την ίδια ώρα στερεύει η επάρκεια αγαθών και τροφίμων με τους επαγγελματίες να λένε ότι αδειάζουν τα ράφια και το νησί έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα καθώς υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα