Χανιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου – Σελίνου, ζημιές και σε αγροτικές εκτάσεις

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (12/08) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις δύο το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή της τοποθεσίας «Μουστάκο» του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Η φωτιά εξελίχθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση καίγοντας και ελιές, ενώ ζημιές υπέστη και αγροτική κατοικία που βρίσκεται στην περιοχή.

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα η φωτιά λόγω και της αλλαγής της διεύθυνσης των ανέμων κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Σκλαβοπούλας. Το δύσβατο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσκόλεψαν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ καθοριστική για τον περιορισμό

και τον έλεγχο της πυρκαγιάς ήταν η συνδρομή δύο εναερίων μέσων που έκαναν ρίψεις νερού.

Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 44 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα δήμων, μηχανήματα ιδιωτών εργολάβων και ομάδες εθελοντών. Το έργο της πυρόσβεσης συντόνιζε ο διοικητής των Π.Υ Περιφέρειας Κρήτης Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Στο σημείο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας οχήματα και προσωπικό της ΠΥ ώστε να ελέγξουν όλες τις εστίες καθώς και τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρυδάς της Δ.Ε. Ομηρούπολης Χίου. Επιχείρησαν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 1 Ε/Π.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καρυδάς της Δ.Ε. Ομηρούπολης Χίου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2020

Εκδηλώθηκαν 33 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από τις 19:00 της Τρίτης (11/08) έως την ίδια ώρα της Τετάρτης (12/08), εκδηλώθηκαν 33 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 375 πυροσβέστες, 134 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 3 (τρία) Ε/Π, με συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου. ✔️Σχετικό δελτίο τύπου: https://t.co/dOvizb8yff pic.twitter.com/l3Sf1hB17D

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα