Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με λαμπρότητα και παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών εορτάστηκε στα Χανιά η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ολοκληρώθηκαν με την μεγάλη παρέλαση σχολείων, προσκόπων, εθελοντών, τμημάτων του στρατού και παραδοσιακών

συλλόγων στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου.

Έπειτα από πολλά χρόνια, το πρώτο μέρος της παρέλασης «συνόδευσε» η μπάντα της φιλαρμονικής του δήμου Χανίων η οποία αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από παιδιά, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η διέλευση άριστα συντηρημένων οχημάτων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που τα διατηρούν ιδιώτες.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής επετείου ο κ. Σταθάκης επισήμανε: «Σήμερα εορτάζουμε την εθνική επέτειο που συμβολίζει τις αξεπέραστες αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Ταυτόχρονα γιορτάζουμε τις μεγάλες αξίες που έχει κάθε σύγχρονο κράτος το οποίο κατακτήσαμε με την επανάσταση του 1821, τις άξιες της δημοκρατίας της ισότητας και της αλληλεγγύης. Αυτές είναι οι κοινές αξίες στο μεγάλο ευρωπαϊκό μας σπίτι. Σήμερα, σε μια περίοδο κρίσης, αυτές οι αξίες αποτελούν την αξεπέραστη κληρονομιά πάνω στην οποία πρέπει να προσκολληθούμε».

Η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη έκανε λόγο για μια μεγάλη επέτειο που οφείλεται στον αγώνα τον οποίο έδωσαν οι πρόγονοι μας.

Η κ. Βαγιωνάκη ανέφερε: «Πιστεύω ότι σήμερα είναι όσο ποτέ επίκαιρο το μήνυμα της 25ης Μαρτίου διότι η Ελλάδα παρά τα προβλήματα της, σήμερα αναπτύσσεται με ένα πολύ μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δίνοντας μαθήματα σε όλο τον κόσμο όσον αφορά το μεταναστευτικό».

«Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Ελληνισμός στα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξης του έχει περάσει πολέμους, δεινά, ήττες όμως όσες φορές προχώρησε μπροστά το κατάφερε όντας ενωμένος, σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Το Έθνος μας και σήμερα περνά μια δύσκολη στιγμή αλλά νομίζω ότι μπορούμε να την ξεπεράσουμε», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

«Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι σημαντικό και πάντα επίκαιρο. Το Έθνος μας μετά από υποδούλωση 400 ετών κατάφερε να ζωντανέψει ξανά και να ανασυγκροτηθεί. Σήμερα έχουμε προβλήματα, δυσκολίες όμως σε καμία περίπτωση αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούν να συνδεθούν με τις δυσκολίες του παρελθόντος. Πρέπει να προσπαθήσουμε και όλοι μαζί συλλογικά να μπορέσουμε να εξέλθουμε από αυτή την κρίση και να προοδεύσουμε όπως έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Άρα χρειάζεται αισιοδοξία και συλλογικότητα, αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έγιναν ακόμα στους δήμους Κισάμου και Αποκορώνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα