Μπράβο στον Άρη, έδωσε φιλικό για να βοηθήσει φίλαθλο – Εκεί ήταν και ο Γκάλης

Αγωνιστικό ραντεβού, για εξαιρετικά καλό σκοπό, είχαν την Τετάρτη (20/2) στο παρκέ του Αλεξανδρείου Μελάθρου, στη Θεσσαλονίκη, ο Αρης και ο Ερμής Λαγκαδάς (Α2 κατηγορία). Οι ομάδες αναμετρήθηκαν σε φιλικό, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για την οικονομική ενίσχυση φιλάθλου των «κίτρινων» που παλεύει για την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από τροχαίο ατύχημα που του συνέβη πριν από τρία χρόνια. Στο «Nick Galis Hall» βρίσκεται η ποδοσφαιρική ομάδα

του Άρη. Στα επίσημα του γηπέδου, από όπου παρακολούθησε το πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, ήταν ο Νίκος Γκάλης.

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ δέχτηκε ασφυκτικό… μαρκάρισμα, από μικρούς και μεγάλους σε ηλικία φιλάθλους του Αρη, για φωτογραφίες και αυτόγραφα, με τον ίδιο να μην αρνείται τη χάρη σε κανέναν. Φτάνοντας στο γήπεδο τον υποδέχτηκαν οι διοικούντες την ΚΑΕ Αρης, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Δημήτρη Γουλιέλμο. Ο Γκάλης, με τη σειρά του, χαιρέτησε με θέρμη έναν -έναν τους καλαθοσφαιριστές και τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Καστρίτη. Παρούσα στις κερκίδες του Παλέ Ντε Σπορ ήταν σύσσωμη, επίσης, η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου, όπως και αθλητές από άλλα τμήματα της «κίτρινης» οικογένειας.

Ο Άρης, στο λιγότερο, από άποψη ενδιαφέροντος, πρακτικό κομμάτι, κέρδισε με 96-52, έχοντας απόντα τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος βρίσκεται με την εθνική Ανδρών, για τις τελευταίες υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Θεατής της αναμέτρησης από τον πάγκο της ομάδας, για προληπτικούς λόγους, έμεινε ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Τα δεκάλεπτα: 25-11, 45-22, 69-38 96-52

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Τζόουνς 14 (2), Κάιζερ 8, Τολιόπουλος 11, Βεργίνης 5, Φλιώνης 4, Μπελ 16 (4), Βουλγαρόπουλος 6, Νταλό, Χρηστίδης 17, ΜακΓκι 6, Χάρις 6, Αγγέλου 3.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Βασίλης Αγγέλης): Μήνου 2, Αλτίνης 5 (1), Μάρουσιτς 12, Τσιρογιάννης 10 (1), Παπαπασχάλης, Νώτης 5, Παρίτσης 2, Καμπέρης, Πλιούκας, Γκαμούρας 13, Χριστοδούλου, Πιλκούδης 3, Κωνσταντινίδης.

Γουλιέλμος: Ο Άρης είναι μια οικογένεια

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε λίγο πριν την έναρξη του φιλικού. Αρχικά ευχαρίστησε όσους είναι παρόντες στο φιλικό, κάνοντας ειδική αναφορά στο Νίκο Γκάλη: «Σε όσους είναι εδώ με την καρδιά τους να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Οι ομάδες δεν κρίνονται μόνο από τους τίτλους και αυτούς μας τους χάρισε απλόχερα ο Νίκος Γκάλης».

Και συνέχισε: «Οι ομάδες κρίνονται από το μέγεθος της ιστορίας τους και πως κρατάνε ψηλά τη φανέλα και τη σημαία τους. Ο Άρης επιβεβαιώνει σήμερα ότι είναι μια οικογένεια και δεν ξεχνάει τα μέλη της. Για τον Δημήτρη σήμερα και για πάντα».

Γκάλης: Είναι ένα ανθρώπινο θέμα, όχι οπαδικό, μπράβο σε όσους βοήθησαν

Ο «Νικ» μίλησε για την σημασία αυτής της κίνησης. Αποθεώθηκε από τους φιλάθλους του Άρη, ενώ πήγε και χαιρέτησε έναν έναν όλους τους παίκτες και τα μέλη των «κιτρίνων», πριν από το τζάμπολ. Στην συνέχεια κάθισε στην πρώτη σειρά των επισήμων, δίπλα στον παλιό του συμπαίκτη και νυν πρόεδρο της ΚΑΕ, Χάρη Παπαγεωργίου και στον ιδιοκτήτη του Άρη, Δημήτρη Γουλιέλμο.

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Γκάλης είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη και στον Ερμή Λαγκαδά που δέχθηκαν να παίξουν, σε όλο τον κόσμο που είναι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να βοηθάμε κόσμο και παιδιά, όχι μόνο αυτούς που είναι στον Άρη, αλλά γενικά όπου υπάρχει ανάγκη. Εγώ προσωπικά προσπαθώ όσο μπορώ να συμμετέχω και να βοηθάω. Δεν είναι οπαδικό το θέμα εδώ, είναι ανθρώπινο. Μπράβο σε όσους βοήθησαν».

Στην συνέχεια εκατοντάδες μικρά παιδιά τον… περικύκλωσαν για ένα αυτόγραφο και μία φωτογραφία.

Όπως είπαμε, η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο και κάθισε στην σειρά πίσω από τα επίσημα, ενώ οι ποδοσφαιριστές συνοδευόταν από τον προπονητή της ομάδας Σάββα Παντελίδη αλλά και τον αθλητικό διευθυντή, Ντίνο Διαμαντόπουλο. Στο γήπεδο βρίσκεται ήδη αρκετός κόσμος, με τους οργανωμένους να έχουν βάλει και τα πανό συμπαράστασης στον Δημήτρη.

Βαλεριάνος: Ο αθλητισμός ενώνει

Ο Γιώργος Βαλεριάνος μίλησε για την παρουσία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη στο φιλικό λέγοντας: «Ο αθλητισμός ενώνει και πραγματικά μπορεί να προσφέρει σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε την στήριξη μας στον Δημήτρη, να του ευχηθώ να είναι γρήγορα κοντά μας, δυνατός όπως παλια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα