«Μπλόκο» από τον δήμο Κέας σε μετανάστες που έφτασαν στο νησί

Την άμεση απομάκρυνση των 196 μεταναστών/προσφύγων που μετέφερε φορτηγό πλοίο που προσάραξε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας, ζητά από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία ο Δήμος Κέας.

Σε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στη σημερινή του συνεδρίαση συζήτησε το θέμα, αναφέρεται πως πρόκειται για νεαρά άτομα κυρίως ηλικιών μεταξύ 18-35, μεταξύ των οποίων κάποια παιδιά και έγκυες γυναίκες, που αποβιβάστηκαν στην Κέα και συγκεντρώθηκαν προσωρινά για καταγραφή και προανάκριση, σε εγκαταλελειμμένο κτήριο.

«Ως

νησί δηλώνουμε ανοχύρωτοι και εντελώς αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε το γεγονός» προσθέτει το δημοτικό συμβούλιο.

Στο ίδιο ψήφισμα αναφέρονται ελλείψεις στο νησί σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, που σε συνδυασμό με την αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης «η Κέα αδυνατεί να φιλοξενήσει τους ανθρώπους αυτούς».

Ο δήμος καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, να αναλάβουν άμεσα δράση για την ασφαλή απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε οργανωμένες κλειστές δομές αλλά και για να προφυλάξουν την υγεία και την περιουσία των κατοίκων του νησιού μας.

Τέλος, ζητούν την άμεση αποκατάσταση από ειδικό κλιμάκιο της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει προκληθεί στον θαλάσσιο χώρο της Κέας.

Πηγή: «Μπλόκο» από τον δήμο Κέας σε μετανάστες που έφτασαν στο νησί - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα