Μπήκαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις (video)

Μήνες μετά την αναγγελία, μπήκαν τελικά το πρωί της Τετάρτης οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, ξεκινώντας τη διαδικασία της κατεδάφισης παλαιών κτηρίων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Το πρωί της Παρασκευής, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των εργασιών, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην πρώτη φάση του έργου θα καθαριστεί ο χώρος και θα πραγματοποιηθούν οι κατεδαφίσεις, η οποία θα έχει διάρκεια

περίπου 3,5 χρόνια. Σύμφωνα με το πλάνο, θα χτιστούν το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Στην έκταση των 6.200 στρεμμάτων έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες που προηγήθηκαν των κατεδαφίσεων, όπως το στήσιμο των εργοταξίων και οι καθαρισμοί κτηρίων.

Οι κατεδαφίσεις ξεκινούν από τον τερματικό σταθμό του παλιού Δυτικού Αεροδρομίου, το οποίο χρησιμοποιούσε η παλιά κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία. Μεταξύ των 93 κτηρίων είναι οι εγκαταστάσεις στις οποίες στεγαζόταν το Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων έως το 1965 και ορισμένα κτήρια της παλιάς αμερικάνικης βάσης κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η επένδυση περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης – διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και την πλήρη διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας, καθώς και την αναβάθμιση και ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα