Μπάσκετ: Την 6η αγωνιστική και με κόσμο το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Α1 Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 και το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» έγινε γνωστό. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος (17/11/2018), ενώ στις 16/3/2019 οι «ερυθρόλευκοι» θα ανοίξουν τις πύλες του ΣΕΦ για να φιλοξενήσουν τους «πράσινους», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής.
Αξίζει

να σημειωθεί ότι, ο Παναθηναϊκός θα έχει εκτίσει την ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που «κουβαλά», όπερ σημαίνει ότι η αναμέτρηση θα διεξαχθεί παρουσία φιλάθλων στο ΟΑΚΑ.

Το ντέρμπι «δικεφάλων» ορίστηκε στη 2η αγωνιστική (13/10) με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ, ενώ στη 15η αγωνιστική (26/1) οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν την Ένωση.

Τέλος, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την 7η (24/11) 23/3) και 20η αγωνιστική σε Πυλαία και Αλεξάνδρειο, αντίστοιχα.

Δύο φορές μέσα σε 10 μέρες ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα ανταμώσουν εκ νέου πολλές φορές τη φετινή σεζόν, με τις πρώτες «μάχες» τους σε Ελλάδα και Ευρώπη να πραγματοποιούνται εντός 10 ημερών!
Για την ακρίβεια, το «τριφύλλι» θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στις 9 Νοεμβρίου στην πρώτη μεταξύ τους κόντρα για την Euroleague την 6η αγωνιστική.
Παράλληλα, την 6η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League θα τεθούν αντιμέτωποι εκ νέου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με το ζευγάρι να μην αλλάζει έδρα, αλλά να αναμετρούνται στο κλειστό του ΟΑΚΑ, το διάστημα 17-19 Νοεμβρίου.
Αυτό σημαίνει πως μέσα σε 10 μέρες η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα τεθεί αντιμέτωπη με αυτή του Ντέιβιντ Μπλατ, την ίδια στιγμή που εκκρεμεί και η κλήρωση για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας

Εντός έδρας δοκιμασίες επιφυλάσσει για τους «αιώνιους» η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών για τη σεζόν 2018-19, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του από το ΟΑΚΑ (κεκλεισμένων των θυρών), απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, ενώ ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ (κεκλεισμένων των θυρών) τον νεοφώτιστο Χολαργό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Α1 Ανδρών 2018-18:
1η αγωνιστική (6.10.2018)-14η αγωνιστική (19.1.2019)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο
Περιστέρι-AEK
Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών
Ολυμπιακός-Χολαργός
Πανιώνιος-Κύμη
Παναθηναϊκός-Ήφαιστος Λήμνου
Λαύριο-Άρης
* Οι ημερομηνίες είναι ενδεικτικές.

«Σάρωσε» ο Καλάθης: MVP και καλύτερος αμυντικός της σεζόν

Mε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η σεζόν 2017-18 για τον Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού, που οδήγησε το «τριφύλλι» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κατάφερε να ξεχωρίσει για τις ηγετικές εμφανίσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτό φάνηκε και στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό, εκεί όπου ηγήθηκε της προσπάθειας.
Ο 29χρονος άσος ολοκλήρωσε μια από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του, στην οποία κατάφερε να συνδυάσει την επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος με ατομικές διακρίσεις.
Πέραν της παρουσίας του στην κορυφαία πεντάδα του πρωταθλήματος, ο Νικ Καλάθης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν MVP του πρωταθλήματος. Ο εκρηκτικός γκαρντ ήταν πρώτος σε κάθε κατηγορία, καθώς στην ψηφοφορία των παικτών και των αρχηγών συγκέντρωσε το 89,29% των προτιμήσεων με 25 ψήφους στους συνολικά 28. Ο Καλάθης ψηφίστηκε από το 66,67% των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με δεύτερο τον συμπαίκτη του στους «πράσινους» Μάικ Τζέιμς, που συγκέντρωσε το 15,38% των ψήφων.
Στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο 29χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε το 66,88% των προτιμήσεων, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο Βασίλης Σπανούλης του Ολυμπιακού με ποσοστό 29,10% και ο Μακένζι Μουρ του Λαυρίου με ποσοστό 5,02%.
Ο Νικ Καλάθης, επίσης, αναδείχθηκε Καλύτερος Αμυντικός της Stoiximan.gr Basket League. Ο 29χρονος γκαρντ των «πρασίνων» πρώτευσε στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 14 ΚΑΕ (που διαμορφώνει σε ποσοστό 60% το τελικό αποτελέσμα) με 8 ψήφους και ποσοστό 28,57%. Δεύτερος ήταν ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό Θανάσης Αντετοκούνμπο με 5 ψήφους και 17,86%.
Ο Καλάθης ήταν, επίσης, πρώτος στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού με ποσοστό 32,94%, ενώ δεύτερος ήταν πάλι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με ποσοστό 31,95%. Στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων ο 29χρονος γκαρντ ήταν δεύτερος με ποσοστό 15,38%, πίσω από τον Θάναση Αντετοκούνμπο που συγκέντρωσε το 20,51% των προτιμήσεων.

Βασιλειάδης: Η Εθνική ομάδα πάνω απ’ όλα

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν και τόνισε πως άπαντες πρέπει να βάζουν την επιτυχία της Εθνικής ομάδας πάνω απ’ όλα.
«Όλα ξεκινούν από την κλήρωση σε ένα νέο πρωτάθλημα που θα ξαναβρίσκεται στο σπίτι όλων των Ελλήνων. Καταφέρνουμε και ξαναβάζουμε το μπάσκετ εκεί που του αξίζει. Από εκεί και πέρα εύχομαι να λειτουργήσουμε όλοι με ηρεμία και ψυχραιμία. Ψυχραιμία λοιπόν. Το πιο σημαντικό απ όλα είναι να περιφρουρίσουμε την Εθνική ομάδα. Να μην στερήσουμε από τον κόσμο την Εθνική ομάδα και να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Να βάλουμε πάνω απ’ όλους την Εθνική ομάδα και το καλύτερο για εκείνη», ήταν τα λόγια του.

Γαλατσόπουλος: Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Εύαγγελος Γαλατσόπουλος απήθυνε χαιρετισμό κατά την διάρκεια της κλήρωσης και επεσήμανε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα παραμένει στα κορυφαία της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρει: «Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση για το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19. Ευχαριστούμε την ΚΑΕ Λαύριο που βοήθησε να διεξαχθεί εδώ η κλήρωση. Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος και νιώθουμε χαρά και περηφάνια. Η νέα Basket League θα είναι η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Η δυνατή ομάδα των επενδυτών-χορηγών ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την είσοδο του κυρίου Μπούκουρα και την παρουσία του Ήφαιστου Λήμνου. Την παρουσία του Περιστερίου, αλλά και την άνοδο του νεοφώτιστου Χολαργού με ανθρώπους του μπάσκετ στη διοίκηση. Οι προαναφερθέντες θα πλαισιώσουν με τον καλύτερο τρόπο όσους βάζουν λεφτά και δίνουν χαρά στον κόσμο. Τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους κυρίους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Μάκη Αγγελόπουλο, αλλά και τους κυρίους Λιόλιο, Ψαρράκη και Θεοδώρου.
Όπως επίσης τον κύριο Πρέλεβιτς, αλλά και τον κύριο Γουλιέλμο, που κρατούν δυνατό το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη. Τον κύριο Αλευρογιάννη που κρατά δυνατό τον Πανιώνιο. Η προσπάθεια των παραγόντων τα τελευταία χρόνια είναι σημαντική και τους οφείλουμε ένα ευχαριστώ. Η αισιοδοξία μας πηγάζει από το γεγονός πως 3 από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας θα καθοδηγούνται από 3 προπονητές επιπέδου Ευρωλίγκας, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Λούκα Μπάνκι. Η δημόσια τηλεόραση θα είναι και πάλι στο πλευρό μας και θα μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια 11 ομάδων. Ευχαριστούμε την Πολιτεία για την στήριξή της και περιμένουμε η παρουσία της να είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Η νέα διοργάνωση περιλαμβάνει τον κάτοχο του Champions League, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, 6 ομάδες από την περιφέρεια που προσφέρουν άλλη δυναμική στο πρωτάθλημα, αλλά και 3 ομάδες από την πρωτεύουσα, το Περιστέρι, τον Πανιώνιο και τον Χολαργό. Νέοι παίκτες ενισχύουν την Εθνική ομάδα. Ως ελληνικό μπάσκετ πρέπει να περιφρουρίσουμε την Εθνική ομάδα, είναι η ατμομηχανή του μπάσκετ. Πραγματοποιούμε φέτος την κλήρωση 2 και πλέον μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για να διευκολύνουμε τον προγραμματισμό των ομάδων.
Αναβαθμίσαμε τα τμήματα μάρκετινγκ και κοινωνικής ευθύνης του πρωταθλήματος. Δημιουργήσαμε ένα νέο παιχνίδι στο σάιτ μας και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου οργανώσαμε πολλές δράσεις. Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μένουν στο πλευρό και φέτος. Στο άμεσο μέλλον θα ανακοινώσουμε και νέες χορηγίες. Θέλω να ευχηθώ στις ομάδες, στους προπονητές και στους αθλητές καλή χρονιά και στους φιλάθλους να απολαύσουν το πρωτάθλημα. Όλοι μας παρά τις δυσκολίες δεν πρέπει να ξεχνάμε΄ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι από τα κορυφαία της Ευρώπης».

Παπαδόπουλος: Καλύτερα δύσκολο καλοκαίρι για να έχουμε εύκολο χειμώνα

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, στάθηκε στην παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ολυμπιακό και τόνισε πως άπαντες στην «πράσινη» ΚΑΕ δουλεύουν για να είναι όλα καλύτερα το χειμώνα.
«Καλύτερα να έχεις δύσκολο καλοκαίρι κα εύκολο χειμώνα. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός κάθε καλοκαίρι κάνει καλές κινήσεις. Ο κύριος Μπλατ είναι καταξιωμένος προπονητής, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλους προπονητές όλα τα τελευταία χρόνια. Περιμένουμε να είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με το περσινό και λίγο καλύτερα για τις ομάδες κάτω. Και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, με αποτέλεσμα να έρθουν κοντά οι υπόλοιπες ομάδες», ήταν τα λόγια του.

Σταυρόπουλος: Πάμε και για τους τρεις τίτλους

Με μοναδικό στόχο την κατάκτηση και των τριών τίτλων μπαίνει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν, όπως τόνισε και ο Χρήστος Σταυρόπουλος κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του πρωταθλήματος.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Πολύ αισιόδοξοι για το νέο πρωτάθλημα. Έχουν γίνει αλλαγές σε επιτελείο και παίκτες. Οι στόχοι μένουν πάντα ίδιοι και είναι πάντα υψηλοί. Οι στόχοι δεν αλλάζουν. Πάμε και για τους τρεις τίτλους και εύχομαι σε όλες τις ομάδες υγεία και ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Ελπίζουμε για πιο δυνατό πρωτάθλημα, Ένα δυνατό πρωτάθλημα βοηθά όλες τις ομάδες. Θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να φτάσουμε ως το τέλος με υψηλό το ενδιαφέρον μέχρι τέλους».

Παπαθεοδώρου: Μέσα από τον ανταγωνισμό να ανεβάσουμε την ποιότητά μας

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται στην κλήρωση της Basket League ενόψει της νέας σεζόν, μίλησε για τον σχεδιασμό του ρόστερ του Δικεφάλου αλλά και για τον στόχο των “ασπρόμαυρων”.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις, αλλά υπολείπεται σημαντικό κομμάτι του ρόστερ. Με την επιστροφή του Γκος θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε και πέρυσι. Η ομάδα έδειξε την ποιότητά της και τις δυνατότητές της.
Μέσα από τον μεγάλο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι και να ανεβάσουμε την ποιότητά μας. Το μοντέλο του ΠΑΟΚ στηρίζεται στην επαφή και την τεχνογνωσία που έχουν όλοι στην ομάδα. Η δίψα για διάκριση και η αναγνώριση της δουλειάς παίζει τον ρόλο της».

Λαρεντζάκης: Να χτίσουμε πάνω στην περσινή σεζόν

Με στόχο να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν μπαίνει η ΑΕΚ, όπως τόνισε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο περιθώριο της κλήρωσης του πρωταθλήματος.
Ο γκαρντ της Ένωσης είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην περσινή χρονιά, να είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Με μια νέα ομάδα και καινούργια παιδιά να είμαστε στο ίδιο επίπεδο και πιο ανταγωνιστικοί. Πρέπει να έχουμε υγεία και να βελτιωνόμαστε για να είμαστε στο ίδιο επίπεδο».

Αγγέλου: Στον Άρη υπάρχει ένα βαρύ όνομα που δημιουργεί ευθύνες και πρέπε

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ του Άρη αλλά και για την κλήρωση της Basket League ενόψει της νέας σεζόν, μίλησε ο τεχνικός των “κιτρινόμαυρων” Βαγγέλης Αγγέλου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Η κλήρωση είναι ίδια για όλες τις ομάδες. Ο στόχος είναι οι ομάδες να είναι έτοιμες την κατάλληλη στιγμή στο performance του πρωταθλήματος. Να μη ξεχνάμε ότι οι ομάδες ετοιμάζονται για την άνοιξη, εκεί όπου είναι οι στόχοι. Αγωνιζόμαστε για να έχουμε μια ομάδα πρώτα απ’όλα χημικά έτοιμη στις μεταγραφές και να έχει αντοχή και διάρκεια και πρώτο στόχο να είναι έτοιμη την άνοιξη. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα γι’αυτό και ο Άρης χρειάζεται τον κόσμο του, τις σχέσεις των στελεχών του και των ανθρώπων που τον βοηθάνε. Ελπίζουμε σε όλα αυτά τα πράγματα στη καινούρια προσπάθεια του Άρη. Ελπίζουμε όλα αυτά τα πράγματα να είναι έτοιμα και να παρουσιαστούμε και εμείς έτοιμη», σημείωσε αρχικά ο τεχνικός του Άρη.
Σε ερώτηση για τα ντέρμπι ήταν… αποστομωτικός τονίζοντας πως:
«Δεν υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια».
Για τον σχεδιασμό της ομάδας ανέφερε:
«Ο σχεδιασμός προχωράει, έχω πει ότι υπάρχει πρόβλημα με το θέμα του Μποχωρίδη θα συνεχίσουμε όμως, θα το λύσουμε και αυτό χωρίς γόρδιο δεσμό πιστεύω».
Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της κλήρωσης της Basket League.
«Στον Άρη υπάρχει ένα βαρύ όνομα που δημιουργεί ευθύνες και «πρέπει». Ευχόμαστε ο κύριος Γουλιέλμος να αντέξει και εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική που θα κερδίσει το στοίχημα με τον κόσμο».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/sdna.gr

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
μπασκετ, champions league, Καλή Χρονιά, παναθηναικος, ολυμπιακος, σεφ, σημαίνει, οακα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, θεσσαλονικη, ελλαδα, euroleague, basket, league, mvp, ψηφοφορία, καε, εσακε, νέα, αγγελοπουλος, περιστερι, καλοκαιρι, ΕΡΤ, performance, αρης, Αννα Πρελεβιτς, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Θόδωρος Αγγελόπουλος, θανασης γιαννακοπουλος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, κληρωση, το στοιχημα, το θεμα, εδρα, εθνικη, εσακε, ηφαιστος, θεμα, κοντρα, οακα, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, σεφ, σημερινη, τηλεοραση, υγεια, basket, euroleague, mvp, αισιοδοξια, αξιζει, ανοιξη, απε, ατμομηχανη, βρισκεται, γεγονος, γινει, δευτερο, διαστημα, διψα, διοικηση, εγινε, ευκολο, ειπε, υπαρχει, επιτυχια, ετων, ευρωπη, ιδια, ιδιο, ηρεμια, υφυπουργος, καε, καε ολυμπιακος, λαυριο, λεφτα, λογια, μηνες, ομαδα, παντα, ονομα, παιδια, παμε, ποιοτητα, πολιτεια, πυλες, πυλαια, ρολο, σεζον, συνεχεια, σειρα, σπιτι, χημικα, χρηστος, χαρα, ψηφοφορία, ψυχραιμια, εμφανισεις, ενωση, ετοιμη, κλειστο, κομματι, league, ομαδες, παιχνιδι, σημαίνει, θανασης, θελω να, ζευγαρι, performance
Τυχαία Θέματα