Μπάσκετ – Α1: «Σώθηκε» ο Πανιώνιος, «έπεσαν» Κόροιβος, Τρίκαλα – Εκτός πλέι οφ ο Άρης (εικόνες)

Ένα θαύμα έψαχνε ο Πανιώνιος για την παραμονή στην Α1 κι αυτό… έγινε, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αν και ηττήθηκε με 78-90 από το Ρέθυμνο στην Κρήτη, τα τελευταία στη βαθμολογία και ήδη υποβιβασμένα Τρίκαλα του έκαναν «δώρο», επικρατώντας στην Αμαλιάδα του Κόροιβου που έπεσε στην Α2, αντί των «κυανέρυθρων».

Ο Κολοσσός επικράτησε του Άρη

στη Ρόδο και τον άφησε εκτός πλέι οφ, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο με… 100στάρες.

Με 40άρα κατά του Φάρου έκλεισε τη regular season ο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ έκαμψε δύσκολα την αντίσταση της Κύμης στο ΟΑΚΑ.

Σοκ με Κάρσον

Με 5,5″ για το τέλος του αγώνα Κόροιβος – Τρίκαλα, ο Τζαχί Κάρσον κατέρρευσε στο κέντρο του γηπέδου, μετά από φάουλ που του έγινε, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» όλοι στο κλειστό της Αμαλιάδας. Ο γκαρντ του Κόροιβου κέρδισε το φάουλ από τον Φίλιππο Καλογιαννίδη και εν συνέχεια… κατέρρευσε στο παρκέ. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, κι αφού του τοποθετήθηκε κολάρο και μάσκα οξυγόνου, σηκώθηκε και αποχώρησε για να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης.

Προσαγωγή οπαδού του Άρη για επεισόδιο με παίκτη του Κολοσσού

Σε αστυνομικό τμήμα της Ρόδου βρίσκεται οπαδός του Άρη, για επεισόδιο που είχε με τον παίκτη του Κολοσσού, Ραμόν Χάρις, στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές του παιχνιδιού: «Στα 2.59, πριν τη λήξη του αγώνα ο Νο 2 παίκτης της ομάδας του Κολοσσού (.σ.σ. Χάρις), μετά από προσπάθειά του για κόψιμο αντιπάλου, βρέθηκε εκτός ορίων μπροστά στα προστατευτικά κάγκελα των φιλάθλων του Άρη. Ένας εξ’ αυτών των τον έφτυσε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο παίκτης του Κολοσσού να πηδήξει τα κάγκελα και να βρεθεί στο χώρο των οπαδών του Αρη, χωρίς να υπάρχει σωματική βία εκατέρωθεν. Με την παρέμβαση του Νο 10 (Γεωργαλής Ι) και των παραγόντων και των δύο ομάδων, το επεισόδιο έληξε. Ο παίκτης της Α’ ομάδας (Harris), αποβλήθηκε».

Τα αποτελέσματα:

ΠΑΟΚ-ΓΣΛ Φάρος 91-51

Ρέθυμνο-Πανιώνιος 90-78

Κόροιβος-Τρίκαλα 82-85

Ολυμπιακός-Προμηθέας Π. 104-69

Λαύριο-Παναθηναϊκός 57-111

ΑΕΚ-Κύμη 82-76

Κολοσσός Ρ.-Άρης 73-67

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ Β.

1. Παναθηναϊκός 52

2. Ολυμπιακός 48

3. Προμηθέας Πατρών 44

4. ΠΑΟΚ 43

5. ΑΕΚ 41 ΠΛΕΙ ΟΦ

6. Λαύριο 40

7. Κύμη 40

8. Κολοσσός Ρόδου 37

—————————

9. Άρης 36

10. Ρέθυμνο 36

11. ΓΣΛ/Φάρος 34

12. Πανιώνιος 33

—————————

13. Κόροιβος Αμαλιάδας 33 ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ

13. Τρίκαλα 30

Keywords
Τυχαία Θέματα