«Αξιοθρήνητη η προσπάθεια ΝΔ και Σαμαρά να πείσουν πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς»

Σήκωσε το «γάντι» o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στα σχόλια συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά για το σκάνδαλο Novartis, χαρακτηρίζοντας ως «αξιοθρήνητη» την προσπάθεια της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού «να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis,

αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς».

Ο κ. Τζανακόπουλος, διαπιστώνοντας πως ΝΔ και Σαμαράς «επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως «αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας», αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα». Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ στη συνέχεια καλεί τον κ. Σαμαρά να δώσει απαντήσεις για τα όσα αναφέρουν τα νέα στοιχεία που πήγαν στη Βουλή περί επαφών του με τον Κωνσταντίνο Φρουζή:

«Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με «ραβασάκι» τον κ. Φρουζή στον «ταμία» του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν».

Το σχόλιο της πλευράς Σαμαρά που προκάλεσε την αντίδραση Τζανακόπουλου

«Καθώς ο κ. Τζανακοπουλος είναι προφανώς σε δύσκολη θέση -κατανοητό- και οι “κυβερνητικές πηγές” δεν απάντησαν απολύτως τίποτα στα συγκεκριμένα ερωτήματα, συνιστούμε στη γελοία συμμορία ψυχραιμία. Μέχρι τέλους…», σημείωσαν νωρίτερα συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ως απάντηση σε σχόλιο κυβερνητικών πηγών, με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου καλούσε τον πρώην πρωθυπουργό να απαντήσει αν διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον κ. Φρουζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα