Αύγουστος Κορτώ για τη λίστα στο νηπιαγωγείο: Κι εγώ έπαιζα με αγορίστικα παιχνίδια, αλλά…

Σάλο έχει προκαλέσει μία λίστα η οποία δόθηκε στα παιδιά, σε νηπιαγωγείο του νομού Καρδίτσας, όπου διευκρινίζεται πως τα αγόρια μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο ο,τιδήποτε παιχνίδι θέλουν, ενώ τα κορίτσια πρέπει να πάνε μόνο με κουζινικά ή πλαστικά φρούτα.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με μία αιχμηρή ανάρτηση και με το γνωστό σαρκαστικό ύφος το οποίο τον χαρακτηρίζει, έδωσε τη δική του απάντηση για το συγκεκριμένο περιστατικό έμφυλων διακρίσεων.

Ο Κορτώ αναφέρει

μεταξύ άλλων πως και ο ίδιος όταν ήταν μικρό παιδί έπαιζε με «αγορίστικα» παιχνίδια, δηλαδή αυτοκινητάκια και μπάλες, όμως -όπως λέει- «Βγήκα αδερφάρα».

Ολόκληρη η ανάρτηση του συγγραφέα:

«Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ».

Keywords
Τυχαία Θέματα