Σπαραγμός από την τραγωδία στην Κρήτη – Απανωτά τα χτυπήματα στην οικογένεια

Tο αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας με όλους τους επιβαίνοντες να είναι νεκροίΤο όχημα ήταν καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές μέσα στην κοίτη του ποταμούΤις έρευνες παρακολουθούσε από κοντά ο πατέρας του 29χρονου που δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούςΟρφανό ένα βρέφος έξι μηνών αφήνει το ζευγάριΣπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων τους

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία την Κρήτη με τον θάνατο τεσσάρων

ανθρώπων που ανασύρθηκαν νεκροί από την κοίτη του Γεροποτάμου στη Μεσαρά.

Μέσα σε μια στιγμή, χάθηκε μια οικογένεια. Ένα νεαρό ζευγάρι 30 ετών, η μητέρα και η 21 ετών αδερφή της κοπέλας. Tο αυτοκίνητο της τετραμελούς οικογένειας εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και δυστυχώς τα σωστικά συνεργεία βρήκαν στο εσωτερικό του μοιραίου οχήματος και τους τέσσερις επιβαίνοντες νεκρούς.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα μέλη της οικογένειας, βρέθηκε στο ποτάμι, 100 μέτρα από το σημείο που έσκαβαν οι Αρχές, και ήταν καλυμμένο με νερό, λάσπη και καλαμιές.

Η οικογένεια επέστρεφε από κοινωνική εκδήλωση, όταν το όχημά της παρασύρθηκε από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού. Τόσο η 30χρονη, όσο και ο 29χρονος άντρας της, είχαν απευθύνει δραματική έκκληση για τη διάσωσή τους, αφού κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν.

Στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο και αφού ανασύρθηκαν οι σοροί εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Ορφανό ένα βρέφος έξι μηνών αφήνει το ζευγάρι

Η 28χρονη άτυχη γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο όχημα και ο 29χρονος σύζυγός της, ήταν γονείς ενός βρέφους έξι μηνών. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο, και είχε αποκτήσει ένα μωρό, που όμως δεν ήταν μαζί τους το μοιραίο βράδυ, καθώς το πρόσεχαν τα πεθερικά της 28χρονης.

Τις έρευνες παρακολουθούσε από κοντά ο πατέρας του 29χρονου που δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς, όταν οι δύτες ανέσυραν τις σορούς. Λίγα λεπτά μετά την ανάσυρση των πτωμάτων, ανασύρθηκε και το όχημα.

Εκείνο πάντως που δήλωσε ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης ήταν ότι το συγκεκριμένο πέρασμα, το οποίο προσπάθησαν να διασχίσουν οι τέσσερις άτυχοι επιβάτες του οχήματος, είναι πολύ επικίνδυνο όταν βρέχει. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοια σημεία στην περιοχή. Είναι πολύ επικίνδυνα όταν βρέχει, γιατί περνάει πολύ νερό» τόνισε ο κ. Αρμουτάκης.

Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία – Συγκλονίζει η περιγραφή του διοικητή της Πυροσβεστικής

Συγκλονίζει η περιγραφή του διοικητής της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργου Τσικαλά σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον Γεροπόταμο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που όργωναν όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

«Σήμερα, ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας», είπε ο κ. Τσικαλάς. Ο διοικητής σημείωσε, επίσης, ότι η λακκούβα όπου εντοπίστηκε το όχημα, είχε τρία μέτρα βάθος. Έπεσε η στάθμη του νερού και εντοπίστηκε. Αναφορικά με το αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή στο σημείο όπου βρέθηκε σήμερα, ο κ. Τσικαλάς σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό το αυτοκίνητο να ήταν εκεί από την αρχή και να μην μετακινήθηκε. Και οι τέσσερις βρέθηκαν στις θέσεις τους… «Είναι ψυχοφθόρες αυτές οι καταστάσεις. Ξεκληρίστηκε μια οικογένεια και λυπόμαστε πολύ. Όλοι οι συνάδελφοι υπερέβαλαν εαυτόν, ιδιαίτερα χθες που ήταν αντίξοες οι συνθήκες» ανέφερε ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της ΠΥ στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης και εξήγησε ότι το όχημα εντοπίστηκε από πεζοπόρο τμήμα που ερευνούσε στις όχθες του ποταμού.

«Η επιχείρηση ανάσυρσης των τεσσάρων άτυχων μελών της οικογένειας και η ανάσυρση του αυτοκινήτου, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, με τις σορούς να μεταφέρονται αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και μετά στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ» συμπλήρωσε ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στο νησί.

Συνεχή τα χτυπήματα της μοίρας στην οικογένεια

Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια είχε δεχτεί ισχυρά πλήγματα. Πριν τρία χρόνια, μια μέρα που στο σπίτι τους γιόρταζαν τη συνταξιοδότηση του πατέρα και είχαν καλέσει φίλους για φαγητό, σε ανύποπτο χρόνο, τον έχασαν από καρδιακή ανακοπή.

«Εργαζόταν σε φούρνο ο θείος μου, όλη του τη ζωή. Δούλευε, συνεχώς, νύχτα και την ημέρα που βγήκε στη σύνταξη ήταν χαρούμενος και έλεγε ότι στο εξής θα χαιρόταν την οικογένειά του και τρεις κόρες του. Είχε καλέσει εκείνη την ημέρα φίλους στο σπίτι, για να φάνε. Ήταν μέρα χαράς. Είχα αναλάβει το ψήσιμο. Και τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο. Πήγε να κόψει λεμόνια από τον κήπο και πέθανε. Έτσι ξαφνικά, από ανακοπή. Η γυναίκα του και οι τρεις κόρες έμειναν μόνες και ήταν βαθιά σοκαρισμένες και λυπημένες από τον αναπάντεχο θάνατό του. Τον αγαπούσαν πάρα πολύ και τον πένθησαν πολύ καιρό», ανέφερε συγγενής.

Τη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα φάνηκε να την παραμερίζει, έναν χρόνο αργότερα, η χαρά για την πρώτη εγκυμοσύνη της 30χρονης. Αλλά και αυτό το γεγονός είχε τραγική κατάληξη και αντί για την ευτυχία, έφερε, για άλλη μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το πένθος στην οικογένεια.

«Η 30χρονη είχε σχέση με τον 29χρονο σύζυγό της από τότε. Και δυόμισι χρόνια πριν, έμεινε έγκυος. Είχε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη, αλλά το μωρό πέθανε την ώρα της γέννας. Στεναχωρήθηκε, απελπίστηκε και πίστευε ότι δεν θα αποκτήσει πια παιδί. Όμως, πριν οκτώ μήνες γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και το ζευγάρι, που έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αποφάσισε να κάνει και θρησκευτικό, το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι κρίμα, η μοίρα είχε χτυπήσει αλύπητα την οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια. Εγώ τώρα σκέφτομαι και την αδερφή που έχει μείνει πίσω, αυτήν που έχασε μέσα σε ένα λεπτό όλη της την οικογένεια. Μάνα και δυο αδερφές, ενώ είχε χάσει και τον πατέρα της πριν τρία χρόνια», πρόσθεσε.

Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων τους…

Τα μηνύματα στο facebook είναι σπαρακτικά καθώς ο αιφνίδιος θάνατός τους συγκλόνισε τόσο την οικογένειά τους όσο και τους διαδικτυακούς φίλους τους.

«Δεν το χωράει ο νους μου, δεν το χωράει. Ήλπιζα μέχρι την τελευταία στιγμή. Είχα τα θάρρητα μου στο Θεό και τα θαύματα. Δε μπορώ να το πιστέψω, ούτε θέλω. Αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Αυτή η τραγωδία για τόσο μικρούς ανθρώπους που χαθήκατε… Για τη μικρούλα που αφήσατε εδώ… Για τους γονείς που χάσανε τον μοναχογιό τους… Για την οικογένεια που έμεινε μόνο μία αδερφή πίσω… Δεν ξέρω για τι να πρωτοκλάψω… Κωστή και Ροδούλα μαζί στη ζωή, και στο θάνατο», λέει συγκλονισμένη μία φίλη του ζευγαριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα