Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απεργίας των ναυτεργατών κατέθεσαν οι ακτοπλόοι

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σε μια κίνηση εκφοβισμού, κατέθεσε τη ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απεργίας των ναυτεργατών που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ για αύριο Τρίτη.

Η κίνηση αυτή είναι κάτι που δεν είχε ξαναγίνει σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε η ΠΝΟ. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για το πρωί της Δευτέρας, 23 Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο

του Πειραιά, όπου και μέλη της ΠΝΟ έχουν καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) αναφέρει ότι «η προσφυγή αυτή είναι ενταγμένη στην κατεύθυνση χτυπήματος των αγώνων ναυτεργατών και εργαζομένων και επιχειρείται μέσω της Δικαιοσύνης η ποινικοποίηση των δίκαιων κινητοποιήσεων των ναυτεργατών».

Η διοίκηση του σωματείου δηλώνει προς όλες τις κατευθύνσεις, κυβέρνηση και εφοπλιστές, ότι «οι μεθοδεύσεις για την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όχι μόνο δεν θα περάσουν αλλά θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ τονίζουν ότι «οι εφοπλιστές πρωτοστατούν με την κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και με τις προηγούμενες, για να βάλουν ταφόπλακα στις ΣΣΕ, να συντρίψουν τη συνδικαλιστική δράση και με την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου-τερατούργημα που προετοιμάζουν για να μετατρέψουν κάθε καράβι και χώρο δουλειάς σε εργασιακά γκέτο».

Θυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της ΠΝΟ να εξαγγείλει απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων αύριο, ο ΣΕΕΝ έστειλε στην Ομοσπονδία επιστολή με την οποία εξέφραζε την αντίδρασή του στην απόφασή της, τονίζοντας ότι «οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω τουριστικής περιόδου την οποία διανύουμε έχουν αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις τουριστών και ιδιαίτερα αλλοδαπών».

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης, ανέφερε ότι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο στο οποίο αντιδρά η ΠΝΟ δεν συμπεριλαμβάνονται και ζητούσε από τη διοίκησή της να επανεξετάσει την απόφασή της για την πραγματοποίηση της απεργίας.

Υπενθυμίζεται πως στην αυριανή απεργία συμμετέχουν και οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αφού η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ προκήρυξε 24ωρη απεργία καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν σε αυτήν, καθώς «αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση, θα αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι, θα περικοπούν περαιτέρω δικαιώματα, αλλά θα μειωθούν και τα εισοδήματα σε πολλούς κλάδους».

(Με πληροφορίες από efsyn.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα