Ασάφειες και γενικόλογα Κουμουτσάκου για τις καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων (video)

Με γενικόλογα απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, στις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Τουρκία και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, που καταλογίζει στη χώρα μας η Γερμανία.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον Ant1, όχι μόνο δεν διέψευσε τις καταγγελίες που δημοσιοποίησε η γερμανική κυβέρνηση (όπως προκύπτει από επιστολή του υφυπουργού Άμυνας Πέτερ Τάουμπερ), αλλά με τον τρόπο που απάντησε εμμέσως παραδέχθηκε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα.

«Έχουμε

πάρει συγχαρητήρια ότι λειτουργήσαμε στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο ως ασπίδα της Ευρώπης. Θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να αποφασίσουν. Θέλουν να είμαστε ασπίδα της Ευρώπης και των εθνικών συνόρων, ναι ή όχι; Δεν μπορούμε να είμαστε ασπίδα της Ευρώπης και ταυτόχρονα να είμαστε υπόλογοι επειδή είμαστε ασπίδα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έκανε διασύνδεση μετανάστευσης και πανδημίας, λέγοντας πως δεν γίνεται η Ελλάδα να μην προστατεύει με αποφασιστικότητα τα σύνορά της και λόγω κορονοϊού, συμπληρώνοντας πως «ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να έρθουν στη χώρα σε αυτή τη συγκυρία, σε αυτή την ένταση που υπάρχει;».

Δείτε το απόσπασμα με τις δηλώσεις του:

Keywords
Τυχαία Θέματα