«Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη» – Επίθεση υπουργείου Υγείας στον Πολάκη (video)

«Να ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη» καλεί τον Παύλο Πολάκη το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επίσκεψη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», χθες, Πέμπτη.

«Ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας.

Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Πίστεψε,

όμως, τα ψέματά του. Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε το σόου του.

Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς» αναφέρει, ειδικότερα, η ανακοίνωση.

Τι έχει προηγηθεί

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε δήλωση μέσα από το νοσοκομείο, τονίζοντας ότι διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια πως σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται δύο υπομονάδες, στις οποίες νοσηλεύονται 15-16 ασθενείς.

«Οι υπομονάδες τρεις και τέσσερις με συνολική χωρητικότητα 25 κλινών δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού», σημειώνει ο Παύλος Πολάκης, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που φροντίζει τους ασθενείς των δύο υπομονάδων που βρίσκονται σε λειτουργία «είναι μετακινημένοι είτε μέσα από το “Σωτηρία”, είτε από άλλα νοσοκομεία».

«Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Τασούλα, εγώ ήρθα να τη διαπιστώσω με τα μάτια μου. Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη σας», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης.

Ο Παύλος Πολάκης είχε τοποθετηθεί λίγη ώρα μετά την απάντηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, σχετικά με τις καταγγελίες που είχε κάνει για τις ΜΕΘ.

«Κύριε Τασουλα σας προκαλώ ΕΥΘΕΩΣ: ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!! Εγώ ξεκιναω τώρα, σας παρακαλώ ΕΛΑΤΕ!!

ΥΓ: το έγγραφο που σας εστειλε ο Διοικητης επιβεβαιώνει ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ!!», αναφέρει στη νέα του ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στον Κώστα Τασούλα.

Τι είπε ο πρόεδρος της Βουλής

«Οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο Σωτηρία, είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή», ανέφερε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια για την πανδημία…

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία.

Επιπλέον, προσέθεσε ότι «Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μία επιτάχυνση από το νοσοκομείο για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μην συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ».

Η πρώτη επίθεση Πολάκη στον Τασούλα για τις ΜΕΘ του Σωτηρία

Πριν από μερικές ώρες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλει τον Κωνσταντίνο Τασούλα γράφοντας:

«ΚΥΡΙΕ Τασούλα ,σας λέω ΕΥΘΕΩΣ ΨΕΥΤΗ για αυτά που είπατε στη Βουλή πριν λίγο!! Η σημερινή κατάσταση στο Σωτηρία είναι η εξής και ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ» γράφει ο Παύλος Πολάκης και εν συνεχεία απαριθμεί τα εξής:

«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεβάτια ΜΕΘ-ΜΑΦ, κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):

-ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεβάτια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεβάτια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ

-ΜΕΘ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) 10 κρεβάτια γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ.

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!».

«Η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού τους δηλαδή του Ελληνικού λαού ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες , δυο των 12 κρεββατιων και 2 των 13 κρεβατιών.

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΆΤΙΑ ,μέχρι χθες το βράδυ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεβάτια ,στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικού και που και αυτά τα κρεβάτια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ!!!!!!

Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα(η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ,

Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλης λέτε ανερυθρίαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεβάτια!!!!

Δεν καλύπτεται με ΨΕΥΔΗ ,η διαχειριστική σας ανεπάρκεια ΚΑΙ στο υγειονομικό σκέλος της διαχείρισης της Πανδημίας!!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα