Στον νεκρό συγκατηγορούμενό τους τα «ρίχνουν» οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία ΖαφειρόπουλουΑρνούνται τις κατηγορίες οι ύποπτοιΡίχνουν την ευθύνη στον νεκρό συλληφθέντα Άρμπερ Μπάκο«Ήταν η κακιά η ώρα» υποστηρίζουν

Η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας το 2017 συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το πρωί της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου με τη διαδικασία της ακρόασης των απολογιών των κατηγορουμένων.

Οι κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ντούλτσε Όλντι,

αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και έριξαν μερίδιο της ευθύνης στον Άρμπερ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν επίσης κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ποινικολόγου

Μεταξύ άλλων, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, Κλοντιάν Λεκοτσάι υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του. «Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχημάι (σ.σ.: φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας) να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει», είπε ο κατηγορούμενος και συνέχισε: «Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος».

Στο «κάδρο» έβαλε και τον επιχειρηματία Αρ. Φλώρο, καταδικασθέντα για την υπόθεση της Energa, επισημαίνοντας στο δικαστήριο ότι ο τελευταίος πλήρωσε προκειμένου να πραγματοποιηθεί επίθεση σε βάρος του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη ενώ έχει καταστεί κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ. Tην εντολή την είχε δώσει ο Φλώρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Την ίδια στιγμή, ο Όλντι Ντούλτσε, έριξε και εκείνος την ευθύνη στον Άρμπερ Μπάκο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος. Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο (…) Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως (σ.σ.: του θύματος) πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Από την πλευρά του, ο Ιμπραχήμ Μπραχιμάι που φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, υποστήριξε πως δεν σκόπευε να σκοτώσει το Μιχ. Ζαφειρόπουλο, αλλά να τον τραυματίσει, εμμένοντας και αυτός ότι η εντολή δόθηκε από τον Αρ. Μπάκο. Όσο γι τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, Λεκοτσάι και Ολντι, δήλωσε πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την πρόταση του εισαγγελέα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, news247.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα