Αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο ο Μακ Χόρτον κοντά στον… εχθρό του

Ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης Μακ Χόρτον αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο κατά την διάρκεια της τελετής βράβευσης των νικητών για τα 400 μέτρα ελεύθερο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Γκουανγκζού (Νότια Κορέα). Δεν θέλησε να βρεθεί κοντά στον… εχθρό του και κινδυνεύει με τιμωρία.

Βλέπετε, νικητής στα 400 μέτρα ελεύθερο ήταν ο Σουν Γιάνγκ, ο οποίος είναι «αιώνιος εχθρός» του Χόρτον. Αυτή η κίνηση προσέβαλε όλη την Κίνα, σύμφωνα και με τον Τύπο της Αυστραλίας και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, που τερμάτισε 2ος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες

του Ρίο ο Χόρτον είχε πάρει το χρυσό και ο Σουν Γιάνγκ ήταν δεύτερος. Πριν από εκείνον τον τελικό ο Χόρτον είχε δηλώσει ότι ο Σουν Γιάνγκ ντοπάρεται θέλοντας να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο ο Κινέζος είχε «κρυφτεί» από επίσημες υποχρεώσεις για ένα τρίμηνο πριν τους Αγώνες.

Ο Αυστραλός τερμάτισε δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αρνήθηκε να ανέβει στο βάθρο δίπλα στον «ορκισμένο εχθρό» του. Ο προπονητής της Αυστραλίας αλλά και η ομοσπονδία δεν είχαν γνώση για την πράξη του Χόρτον ο οποίος αναμένεται να τιμωρηθεί.

Mack Horton applauded in athlete dining hall, warned by FINA for Sun Yang protest https://t.co/PAbyZlAA82 #FINAGwangju2019 #FINAWorlds

— Srikar Dhanakoti (@SrikarDR) July 22, 2019

#FINA sent a warning letter, suggesting the medal ceremony was not the appropriate time for #MackHorton to make his protest, after the Aussie swimmer refused to stand on the podium and have a post-ceremony photo taken with Chinese swimmer #SunYang. #FINAWorlds pic.twitter.com/IOqjBGwIM2

Global Times (@globaltimesnews) July 22, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα