Αργολίδα: Δύο έγκλειστοι σε φυλακές κατηγορούνται για 29 επιπλέον κλοπές που εξιχνιάστηκαν

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Ναυπλίου 29 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής σε αποθήκες, σπίτια και οχήματα στην Αργολίδα και για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο Έλληνες, ένας 23χρονος, που είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, για παρόμοια αδικήματα, και ένας 38χρονος, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος – ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Πάτρας.

Σε βάρος του πρώτου σχηματίσθηκε ήδη δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για εκβίαση.

Ειδικότερα, σύμφωνα

με την αστυνομική έρευνα της ασφάλειας Ναυπλίου, ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2015 έως τις 10 Απριλίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ναυπλιέων και Άργους, φέρεται να διέπραξε 29 κλοπές και απόπειρα κλοπής. Συνολικά, από την εγκληματική του δράση, φέρεται να είχε αφαιρέσει τέσσερα μοτοποδήλατα, μία μοτοσικλέτα, ποδήλατα, γεωργικά εργαλεία (χορτοκοπτικά κι αλυσοπρίονα), ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία, μεταλλικά αντικείμενα κ.α., που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Επιπλέον, σε έξι από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών, έλαβε με εκβιαστικό τρόπο από τους ιδιοκτήτες τους χρήματα, προκειμένου να τους παραδώσει τα κλοπιμαία.

Ακολούθως από την έρευνα προέκυψε, ότι ο 23χρονος πωλούσε στον 38χρονο, μέρος των κλαπέντων αντικειμένων, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεωργικά και ηλεκτρικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλικά αντικείμενα, ποδήλατα κ.α., η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την ασφάλεια Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα