Απτόητος ο «Φοίβος» – Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Σε πολλές περιοχές θα υπάρξουν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοιΗ θερμοκρασία στην Αθήνα να κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η κακοκαιρία «Φοίβος» βρίσκεται σε εξέλιξη σαρώνοντας μεγάλο μέρος της χώρας. Οι βροχές, λοιπόν, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, ενώ σε

πολλές περιοχές θα υπάρξουν καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι. Σε αρκετά σημεία θα εκδηλωθούν λασποβροχές, λόγω της σκόνης από την Αφρική.

Τα ακραία φαινόμενα θα χτυπήσουν τα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο, και έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Πιθανότητα χιονόπτωσης υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση το σήμερα και τις πρώτες ώρες της Κυριακής, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ,

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα και στα ανατολικά θα σταματήσουν. Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Ο καιρός από τα βόρεια βαθμιαία θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: Νότιοι 5 με 7 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός από τις απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 και γρήγορα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα