Απτόητος ο Ερντογάν – «Ό,τι και να λέει ο Τσίπρας θα κάνουμε τις γεωτρήσεις»

Απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή»«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις»«Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει απτόητος τις προκλητικές δηλώσεις, αγνοώντας

επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή «στοχευμένων μέτρων» αν συνεχιστούν ο παράνομες ενέργειες της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο. «Μιλάει μόνος του και λέει κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει εμείς θα κάνουμε γεωτρήσεις και θα λάβουμε μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις», είπε.

«Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”», είπε.

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί και στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεων μας θα συνεχίσουν τις έρευνες και γεωτρήσεις τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν πάρει, παίρνουν και θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω για τους S-400»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, τονίζοντας πως παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ, η Άγκυρα «δεν θα κάνει βήμα πίσω».

«Το θέμα των S-400 συνδέεται άμεσα με την κυριαρχία μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», τόνισε, προσθέτοντας ότι η παράδοση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος θα ξεκινήσει «τον επόμενο μήνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα