Απτόητοι οι πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές για τα αναδρομικά

Για «ταξική αντιμετώπιση» κάνει λόγο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του Νίκου Σβέρκου, η επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, Κωνσταντίνος Πυλαρινός, στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις προσφυγές πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών για τη διεκδίκηση αναδρομικών.

Ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ο κ. Πυλαρινός καταλογίζει στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό πως τους οδηγεί στην «εξαθλίωση».

Ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός,

μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της ΝΔ το 1989 και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1989 μέχρι το 1991, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ζητούμε την προσοχή σας επί της παρακλήσεώς μας για μία συνάντησή σας με το Δ.Σ. της Ενώσεως τέως βουλευτών και Ευρωβουλευτών» και προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια της μέχρι τούδε θητείας σας, σας ζητήσαμε τέσσερις φορές συνάντηση επί του αιτήματός μας και δε λάβαμε καμία απάντηση, μέχρι σήμερα».

Ο κ. Πυλαρινός φθάνει δε στο σημείο να κάνει λόγο για «κίνδυνο εξαθλίωσης» των τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών!

Ωστόσο, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και καταλογίζει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πως αντιμετωπίζει «ταξικά» τα μέλη της Ένωσης. «Η με ταξικά (ορατά) κίνητρα εχθρική αντιμετώπισή τους, είναι υπόθεση εξοργιστικά άδικη και θεωρούμε ότι μόνον με δική σας παρέμβαση και με κοινή λογική μπορεί να αντιμετωπισθούν οι υπερβολές και να αποκατασταθεί το δίκαιο», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Πυλαρινός.

Στο πεδίο της πολιτικής κόντρας που ξέσπασε, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισήμανε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 πως είναι «απολύτως ψευδές, ολοκληρωτικά και πλήρως» το επιχείρημα της Ν.Δ., ότι «η θεμελίωση του δικαιώματος γίνεται στη βάση του νόμου Κατρούγκαλου».

Το υπουργείο Εργασίας είχε αναφέρει πως «η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε «σήμα» διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές», ενώ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι είναι «πλήρως υποκριτική στάση» του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε «κατόπιν εορτής, ότι «όποιος δεν αποσύρει την προσφυγή του, Θα είναι εκτός κόμματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα