Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Σε εξέλιξη οι πορείες ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

Μεγάλο κάλεσμα από τα σωματεία στο συλλαλητήριο στην πλατεία ΚλαυθμώνοςΗ Αθήνα έχει «παραλύσει» σήμερα, λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράςΧωρίς μετρό, τρένα και πλοία η πόληΤο ΠΑΜΕ είχε δώσει «ραντεβού» στις 10:00 στην ΟμόνοιαΣτις 11 το ραντεβού της ΓΣΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πορείες του

ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει βασικές οδικές αρτηρίες.

Μέλη σωματείων και εργατικών κέντρων συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», η ΓΣΕΕ απαιτεί μεταξύ άλλων: «κατάργηση της φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Το ΠΑΜΕ είχε δώσει «ραντεβού» στις 10:00 στην Ομόνοια, με βασικά αιτήματα την αύξηση μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Συγκεκριμένα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ ξεκινώντας από την Ομόνοια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σύνταγμα.

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας – Χωρίς μετρό, τρένα και πλοία

Kυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους της Αττικής το πρωί της Τετάρτης, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς.

Η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, σήμερα 28 Νοεμβρίου, φέρνει προβλήματα στην κίνηση, καθώς Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός, τρένα, Τραμ και τρόλεϊ θα μείνουν όλη την ημέρα κινητοποιημένα.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Με ξεχωριστή 24ωρη απεργία συμμετέχει στις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ και δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο πλοίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα