Αποζημίωση ζητά η Fraport από το ελληνικό Δημόσιο

Αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ επιθυμεί η γερμανική Fraport από το ελληνικό Δημόσιο, επειδή παρέλαβε τα περιφερειακά αεροδρόμια σε χειρότερη κατάσταση από τη συμφωνημένη.

Αναλυτικότερα, την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν και επίσημα οι εργασίες ανακατασκευής των τεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία παρέλαβε με σύμβαση παραχώρησης η Fraport Greece από το Ελληνικό Δημόσιο

Η κόντρα Σπίρτζη- Fraport

Πριν από λίγο καιρό, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Fraport, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει δώσει

καλά δείγματα γραφής.

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν» είχε δηλώσει ο κ. Σπίρτζης, καλώντας παράλληλα τη γερμανική εταιρεία «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων, δεν είναι μια εταιρεία που θα πει στη χώρα τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει».

Την ίδια ώρα, ζήτησε από τη Fraport «να αφήσει τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».

Με τη σειρά της, η Fraport απάντησε ότι προχώρησε σε πλήθος εργασιών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίες δεν θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση.

Παράλληλα υπογράμμισε- αναφορικά με τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων- ότι η κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και πως πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα