Αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ ζητά από το ΟΑΚΑ ο Κώστας Φιλιππίδης

Για ποιον λόγο ζητά αποζημίωση ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώΈχει καταθέσει αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας

Αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ διεκδικεί από το ΟΑΚΑ ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης, εξαιτίας του πρόσφατου τραυματισμού του από μία λακκούβα στον χώρο της προπόνησής του, τραυματισμός που στάθηκε εμπόδιο στις προγραμματισμένες συμμετοχές του σε επικείμενους αγώνες με αξιώσεις για την κατάκτηση μεταλλίων, με αποτέλεσμα να

ακυρωθούν προπληρωμένα εισιτήρια και κρατήσεις ξενοδοχείων τόσο για τον ίδιο όσο και για τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα εξηγεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε αγωγή του που κατέθεσε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας, είχε επανειλημμένως ζητήσει από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή του επίμαχου σημείου όπου έγινε ο τραυματισμός του, αλλά δεν εισακούσθηκε.

Μάλιστα στην αγωγή του ο Κώστας Φιλιππίδης αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του για την έγκαιρη αποκατάσταση της λακκούβας.

Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με τα αναγραφόμενα στο ιστορικό της αγωγής του-, «παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσφορά της παραπάνω εταιρείας, η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και τη διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε τη λακκούβα.

Αντίθετα, απέρριψε και τη σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».

Με αποτέλεσμα, στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή, που «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα».

Και τότε «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε τη λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Ο σοβαρός τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό διάστημα για τον ίδιο, καθώς είχε μπροστά του τρεις διεθνείς αγώνες.

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα