Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε 16χρονο που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι της Πάτρας

Το 2014 είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε όλη τη χώρα το ατύχημα που είχε σημειωθεί στο καρναβάλι της Πάτρας, όταν ένα 11χρονο παιδί τραυματίστηκε στο μάτι από πυροτέχνημα και την Τετάρτη (20/11) το Πρωτοδικείο της πόλης, στο οποίο προσέφυγε η οικογένεια του παιδιού, ζητώντας αποζημίωση, επιδίκασε 170.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι από το ατύχημα το παιδί έχασε το 90% της όρασή του από το αριστερό μάτι.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών Μέσων, το πρόσωπο το οποίο θα κληθεί να πληρώσει την

αποζημίωση για τον τραυματισμό του παιδιού, είναι ο πυροτεχνουργός της εταιρείας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη ρίψη των ελαττωματικών πυροτεχνημάτων.

Αυτόν επέδειξε ως υπεύθυνο το δικαστήριο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης ο πυροτεχνουργός δεν έλαβε τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος, αλλά και για την προστασία των παρευρισκομένων στο καρναβάλι.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό κατά τη ρίψη τους θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα το 16χρονο σήμερα παιδί. Αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης και όχι τρεις μήνες πριν που είχε γίνει η παραλαβή τους από την Κίνα. Ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο πυροτεχνουργός είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 11 μήνες φυλάκιση αλλά άσκησε έφεση.

Πηγή: Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε 16χρονο που έχασε το μάτι του στο καρναβάλι της Πάτρας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα