Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ο Μαρίνος

Ο Ευστάθος Μαρίνος παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, μετά τις χθεσινές αντιδράσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τις αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ.

«Όπως υποστήριξα και ενώπιον των βουλευτών-μελών της αρμόδιας επιτροπής, τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει στην πρόταση διορισμού μου

στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ όπως και στην επαγγελματική μου σχέση με την ΗΔΙΚΑ, παρά την προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων», αναφέρει στην επιστολή του και δηλώνει:

«Αποσύρομαι από τη διαδικασία γιατί δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στην προσπάθεια που κάνει για να σταθεί στα πόδια του το Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Εξακολουθώ να θέτω στη διάθεση της κυβέρνησης τις επιστημονικές και τεχνικές μου γνώσεις, για την υποστήριξη του έργου της».

Η πρόταση διορισμού του κ. Μαρίνου στη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής. Η διαδικασία είχε εκκινήσει χθες και τα κόμματα είχαν τοποθετηθεί αλλά λόγω απουσίας της βουλευτού Εύης Καρακώστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, η ψηφοφορία μεταφέρθηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14:45.

Λίγο μετά τις 16:00, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε ότι την Επιτροπή για την επιστολή του κ. Μαρίνου και την αναβολή, ως εκ τούτου της διαδικασίας, έκφρασης γνώμης για τον διορισμό νέου διοικητή του ΕΦΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα