Μεγάλη ήττα Τραμπ – Αποσύρει το νομοσχέδιο για την υγεία

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε το νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο επρόκειτο να αντικαταστήσει αυτό του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα, γνωστό και ως Obamacare.

Ο Τραμπ προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από την προειδοποίηση του Πολ Ράιαν, του ρεπουμπλικάνου πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει, παρά το τελεσίγραφο του προέδρου ώστε να «τρίξει τα δόντια» σε αυτούς που είχαν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής

των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν «μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 σήμερα και ο πρόεδρος ζήτησε από τον (Πολ Ράιαν) να αποσύρει το νομοσχέδιο» επιβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, συνιστά μια τεράστια ήττα σε προσωπικό επίπεδο για το Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.

Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας. Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά μια ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.

Αναβλήθηκε η κατάργηση του Obamacare υπό τον φόβο «διαρροών»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών για την κατάργηση του Obamacare

Keywords
Τυχαία Θέματα